18. feb. 2015

Malce iz vaje

Pred leti sem kar precej časa posvetila mečkanju poligline, večinoma Fimo, potem pa so vedno več časa zasedale barve in platna. Doma imam še kar nekaj mase, veliko raznih pripomočkov, celo nekaj starih plahtic in klobasic z vzorci. Nekaj stare zaloge bo prav gotovo za v smeti, saj se je zasušila in je neuporabna.

Zadnji teden sem v vlogi hčerine negovalke po kirurškem posegu. Čeprav je že velika, pa ni nič manj stresno, ko potrebuje pomoč, kot je bilo takrat, ko je bila še majhna. Verjetno te nikoli ne neha stiskat pri srcu, ko gre za tvojega otroka. Nega otroka nikakor ni primerljiva z dopustom, kot včasih slišim kak komentar v službi. Pa saj se vse vrne..

Vmes sem za sprostitev izdelala tale srčkast obesek iz poligline. Osnova je iz Fima, prosojni prelivi pa iz tekočega Kata. Pozna se mi, da s tem materialom manj delam, saj sem bolj štorasta, pozabljam na kakšno vmesno pečenje ali pa prehitro nadaljujem z naslednjim korakom. Tako se je pisava malo razlila, pa kak mehurček se je ujel v glazuro, ne vem od kje se je vzela črna pikica na hrbtu.. mogoče pa sem le preveč "picajzlasta". Pri slikah sem se tega odvadila, pri nakitu pa ne :)
Vsekakor drži, da vaja dela mojstra.. vendar le, če mojster dela vajo :)
Obesek je precej velikih dimenzij, saj je širok skoraj 6 cm. Zame bo pravi.


Razlog, da me je sploh zamikalo mečkati Fimo, pa je udeležba na delavnici Metuljčki, ki jo je izvedla Tina Mežek. Njeno knjigo sem seveda kupila takoj po izzidu, zdelo se mi je prav podpreti domačo ustvarjalko. Knjiga je polna praktičnih nasvetov, ki jih v kakšni drugi knjigi pogrešaš in ti pridejo prav tudi pri ustvarjanju povsem drugačnih izdelkov od v knjigi predstavljenih.

Na delavnici sem izdelala metuljčka v meni ljubih barvah, le dokončat ga še morem. Mi ga je pa tašča skoraj zaplenila, češ, da bo imela broško :) Ne dam.. dobi drugega.. tale je čisto prevelik za broško. Se vidi, da že komaj čakam pomlad, a ne?



7 komentarjev:

  1. Tvoji hčerki želim, da si ob skrbni in ljubeči negi čimprej opomore. Za zlobne jezike pa velja, da vsaka r*t najde svojo kahlo... :-)
    Srček mi je noro všeč. Tudi metuljček ni švoh.:-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvoj srčkast obesek je čudovit, bi ga takoj posvojila :) Ta metulj pa je res povsem v tvojih barvah in pomlad bo kmalu tu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, kako lep srček, pa metuljček tudi... Čisto tvoja, čudovita... Hitro okrevanje želim tvoji hčerki, lp:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Želim čimprejšnje okrevanje in da se vrnete v ustaljene tire...srček je seveda prečudovit!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Vedno se je fino kaj novega naučiti in iskati novo inspiracijo. Zagotovo bo tvoja pomladna kolekcija polna novosti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Skoraj sto let me ni bilo... Prešnofala sem tudi tvoje objave za nazaj, bom rekla samo: uau!

    Hitro se pocajtajta, za jezike pa ne marajta... ni vredno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Upam, da hčerka dobro okreva. Na obesku pa sama ne oazim pomanjkljivosti.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...