28. dec. 2008

Kako hitro prsti izgubijo občutek :(

Ko sem napisala, da bi rada še kak drug material vzela v roke, ne le papir, sem mislila resno :)
Lani sem veliko fimala in mi že kar malo manjka. Tako sem se lotila Fimo mase z nekimi plani v glavi, kako naj bi izdelek izgledal. Pa jasno ni šlo tako :) Se pozna, da sem zanemarjala mečkanje.

Najprej moj obesek iz ostankov klobas, ki že dolgo čakajo name v hladilniku. Na osnovo iz transparentne (bolje bi bilo, če bi bila v sredini bela) sem lepila rezinice klobas in jih lepo poravnala s površino. Brez posebnega plana. Za okras sem na koncu dodala še kroglice ostankov mase.
Najprej sem obesek nameravala polakirati z Diamont Glaze prelivom, ki ga je pohvalila Sandrca. Pa sem šla včeraj brskat po netu za več informacijami in prebrala, da je preliv na vodni osnovi in ga je potrebno zaščititi s plastjo nečesa vodoodpornega :( Hudiča, možnost, da se mi vse izpere ob stiku z vodo, mi pa ni bila všeč. Pa sem lakirala s Fimo lakom. V živo so barve malo manj intenzivne.


Nato sem se lotila mojih prvih polžkov. Mislila sem, da bo preliv bolj viden, pa ga je obrezovanje čisto "pojedlo". Pa črne črte bi morale bit tanjše od svetlih.. pa oblika bi morala bit bolj pravilna.. Ehh, saj bo..
Med lakiranjem prvega obeska me je še vedno mučila tista vodotopnost :) Pa sem se spomnila obeska, ki sem ga malo preveč zalila z DG, pa s hčero sva prstne odtise pustili na njem.. sem si rekla, da bo ravno pravi za preizkus, če zapis o vodotopnosti drži. Obesek sem najprej dala pod curek vode.. pa nič. Nato sem ga začela drgnit s prsti, pa z gobico za posodo pomivat, namočila v vodo za pol ure, učinka pa skoraj ni bilo videti. Še z brusnim papirjem nisem uspela vsega preliva spravit dol. In potem verjemi netu in primerjavi vseh možnih prelivov :(
Preizkus je zadoščal, da sem se odločila, da polžke in kroglice prelakiram z Diamond Glaze-om. Wauuu, kako se sveti. Skoraj malo preveč :)


Po izdelavi polžkov mi je na podlagi ostalo še kar nekaj mase, malo mešane iz vseh uporabljenih barv: bele, srebrne in črne. Pa sem jo zmečkala v klobaso, jo narezala na rezinice in dala pečt s prej izdelanimi koščki. Teh delčkov pa nisem polakirala, le pobrušeni so, da nimajo ostrih robov. In verjetno bodo nepolakirani tudi ostali.


Sestavljala v končno obliko pa bom jutri :) Za danes je dovolj..


Za konec mi ostaja le še informacija o domačem blogerskem bombončku. Maja v kratkem praznuje rojstni dan in zato ponuja bombonček:

9 komentarjev:

  1. Oh, Petya, sedaj pa res ne morem bit več tiho :)

    Ti si najpridna dečva, pa kolk ti dobr ratuje, tut če si imela dolgo pavzo pri fimu. Me boš na koncu še prepričala, da svojo škatlo s klobasami poiščem. Tile zadnji kamenčki so ful dobri, obesek je pa sploh lep, tak sadno pisan. Kaj šele bo, ko bo vse sestavljeno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nič jamrat Sonja :), ker česarkoli se lotiš, iz vsega nastanejo noro dobre stvari. In nič ni videti, da ti mečkanje fima ne bi šlo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, tudi fimo ti gre krasno od rok. Čeprav praviš, da roke niso ubogale, so pa spet naredile nekaj krasnega, čeprav si imela nekaj drugega v mislih.

    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nič se ne bunit. Prav lepi izdelki so nastali.Najbolj všeč so mi pa polžki;pa še črni so :)
    Pohvale za vse!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala za objavo mojega bonbončka. Res je, tudi podstrešje je potrebno včasih pospraviti, še posebej, če se nabere preveč "navlake" .Kar se pa fima tiče, pa samo ti veš, da te prsti niso ubogali! Pri izdelkih se ne vidi!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepe polizdelke si naredila! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  7. joj, si bila pridna. prav lep nakit :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Namo

    Polžki so mi takkkkkkkkkkkkkkko všeč,seveda jeostalo tud super.

    OdgovoriIzbriši
  9. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...