19. apr. 2009

Gorjuss pobarvana z akvareli

Včerajšnja sobota je zame minila brez srečanja otočank. Ponavadi se jih veselim že vsaj kak mesec vnaprej, delam spisek nujnih potrebščin, nalagam na kupček, kaj bom nesla sabo.. tokrat pa ni šlo. Dečva se je prijavila na pohod s planinskim krožkom, tako da bi bilo potrebno spet letat sem in tja ali pa organizirat varstvo, moj v.d. je imel neke plane, vsega preveč. Teden v službi je bil prenaporen, nujno sem potrebovala odklop, tako da si nisem predstavljala, da bi si še vikend splanirala do konca in bila stalno v pogonu.
Ko sem malo spremila na zbirno mesto, sem se odpravila v mesto. Že hudo dolgo nisem bila v centru, v starem mestu. In ni mi žal, saj sem tam na izi preživela lepo sončno dopoldne.
Najprej sem si v miru ogledala prodajne police Prometeja. Kako paše, ko te prodajalke pustijo v miru prehodit trgovino, pregledat artikle, so ti pa takoj na voljo, če jih potrebuješ za kak nasvet. Iz trgovine sem odšla bogatejša za mini škatlico z akvareli in nekaj trakov.
In se dobre volje odpravila še do Antusa. Kako nasprotje :( Prodajalke že ob vstopu neprijazne, stalno v pozoru nekje za tvojo ritjo, kot da boš kaj odnesel. Ko me je pred stalažo, ki sem si jo ogledovala, prodajalka prosila, če se umaknem, se mi postavila pred nos in začela polnit kaveljčke z novimi artikli, da nisem več mogla zraven, pa mi je bilo res dovolj. Ne, tja mi ni treba nosit denarja, pa sem imela ogledanih nekaj precej dragih EK štanc. Iz čiste trme jih bom raje kupila preko neta, razlike v ceni tako ne bo.
Sprehod sem nadaljevala čez staro Ljubljano, do čevljarskega mosta, kjer so iz Ljubljanice dvigovali material, ki so ga potapljači našli v strugi, pa počasi nazaj domov.

Z novimi akvareli sem pobarvala odtis Gorjuss deklice, ki sem ga naredila na debelejši fotokarton. Se vidi, da se jih moram še navadit, vendar je delat z njimi luštno. Le čopič iz paketa mi ni najbolj všeč, moram poiskati kakega boljšega. Čestitko sem sestavila po predlogi Friday Sketchers. Vrtničke so tokrat kupljene, iz Prometeja. So pa precej trde, res 3D in zato kar pošteno kukajo stran od papirja.



Uporabljeno:
Štampiljka: Gorjuss - Sugar Nellie
Papir: roza osnova in vzorčast papir iz domačih zalog
Barve: Cotman akvareli
Dodatki: prima papirne rožice, papirne vrtnice iz Prometeja, roza saten trak, pink sponka
Lepilo: dvostransko lepilo Aero, Glossy Accents
Orodja: Fiskars rezalnik papirja, ScorPal, Cuttlebug in reliefna mapica s pikami

10 komentarjev:

  1. Čudovito lepa čestitka, super lepo si jo pobarvala! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo ti uspeva tudi z akvareli. A to pomeni, da boš zamenjala način barvanja?

    OdgovoriIzbriši
  3. Lep dan si imela. Tudi jaz sem včeraj pohajala po mestu (Mb :)). Včasih prav paše tak, na izi, dan, kajne?

    Gorjuska si lepo, nežno pobarvala. Še lička ima poudarjena :)
    Čestitka pa je tudi sestavljena tako kot znaš in veš, da bo zgledalo super :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelepa je.
    Vidim, da se tudi z akvareli čisto dobro zastopiš.Meni ne grejo najbolje od "čopiča".

    OdgovoriIzbriši
  5. Sem te pogrešala. Tebe in tvojo pupo. Pa vidim, da si se vseeno dobro imela in preživela ustvarjalno popoldne. Lepa čestitka.

    OdgovoriIzbriši
  6. Love this gorjuss girl... beautifully done

    OdgovoriIzbriši
  7. Aha, Cotman, jaz imam tako majhno škatlico od Winsor&Newtona in je tudi mali zložljivi čopič notri odličen. Ampak z njim samo "sušim" mokre dele, v glavnem uporabljam zraven kar vodne čopiče.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lep izlet, čudovita čestitka, toda moram se spotaknit ob komentarju Antusa. Jaz imam zelo dobre izkušnje, zelo prijazne prodajalke in nasvete, ki jih ne dobiš v Prometeju dobiš v Antusu.Še naprej lepe ustvarjalne dni. Anika

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vsem za komentarje :)

    K, saj tudi na moji piše tako :) Samo na papirni škatlici je bil videt tisti Cotman večji, pa krajše za napisat :)))

    Anika, za Antusa sem pač napisala, kakšne izkušnje imam jaz z njimi. Jim pač nisem simpatična, al kaj :) Me veseli, da imaš ti boljše.

    OdgovoriIzbriši
  10. O, morda sva se pa ravno zgrešile! Mi smo imeli v soboto izlet v LJ in sem tudi jaz raziskovala po Prometeju :-)) Odkar me ni bilo so se založili s štampiljakami in sem si privoščila en `starinski` komplet, kjer je gor tudi ura, ki sem si jo že dolgo želela.Veselo uporabo novih barvic :-)))

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...