5. jun. 2011

Lahko se odločiš..

Lahko se odločiš, da si karkoli :) Npr. srečna.
Velikokrat se mi zdi, da je dosti odvisno od naših odločitev. Še vedno se dostikrat spomnim na rek, da je kozarec lahko na pol prazen ali pa na pol poln.. kakor želiš. Občutek pa je povsem drugačen :)
Mini platence 10 x 10 cm sem uporabila v enem od tečajev, ki sem jih pridno obiskovala. Pa tehnika nekako ni šla skupaj z mojim ustvarjanjem, še manj pa barve s tečaja in je platno ostalo v kotu.
Danes se mi je zdel tak poseben dan, ko sem lahko karkoli. In tudi platno z osnovo, ki mi ni všeč, lahko postane nekaj meni ljubega. 
Tako sem med sodelovanjem pri dečvinem učenju na mizo zložila samo nekaj barv, čopiče in se lotila platna. Najprej druga osnova, pa na hitro skiciran obraz. Sem mislila, da bo hitro končana. Ker pa se je izpolnjevanje delovnega zvezka kar vleklo, sem tudi jaz nanašala nove in nove plasti, na mizo zlagala dodatne medije in barve, si skoraj zalila kavo s čistilom za čopiče.. in zdaj je taka, da mi je všeč.
Ja, lahko se odločiš, da si karkoli :) in tako je tudi ta slika postala nekaj povsem drugega.


Vmes sem skuhala kosilo in spekla kvašene rogljičke, polnjene z domačo jagodno marmelado, letošnjo :)

23 komentarjev:

  1. Ti dam čisto prav, da smo velikokrat (ali skoraj vedno) sami kreatorji svojega počutja. Pa se tolikokrat izgovarjam na okoliščine, ljudi ... Kot nam pač paše :)
    Ti si se odločila aktivno in produktivno izkoristiti to nedeljo. In nastalo je nekaj čudovitega. Čeprav fotke od kosila ni, verjamem, da je bilo zelo okusno :) Slikica je krasna v teh pinki odtenkih. Očarale pa so me dekličine vijolične oči. Super so. In njami za rogljičke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz vedno pravim: kakor si boš postlal, tako boš spal. Je zelo podobno tvojemu reku, da si lahko karkoli.Zato pa bodimo srečni in dobre volje, potem je vse lažje in svet je v ravno naših barvah:):):)
    Spet si načarala lepotičko. Ampak ni mi jasno, kako lahko naredite tako lepe slikice velike!!!???:):):) samo 10x10.
    Pa tudi rogljički izgledajo zelo slastno. Če bi vedela, da to pri tebi diši,.... bi pozvonila:):):)

    OdgovoriIzbriši
  3. mmm rogljički s svežo marmelado :-))
    Ja, treba se je kar zamotit in tudi jaz sem ena tistih, ki zelo težko ne dela nič.
    Slika je čudovita za takooo majhno; super ti je uspela!

    OdgovoriIzbriši
  4. Alenka, naslednjič le pozvoni :)
    Ja, rogljički so šli in še gredo dobro v promet, očitno bo treba še ponovit ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa ti si multipraktik :)
    Res je, da smo sami kovači naše usode...in prav je, da se večkrat odločimo biti srečni :)

    Zadnje čase mi gre non stop po glavi Neishina pesem: svoboda ni nič drugega, kot dobro se imet, kot dobro se imet... :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Današnja objava ponuja same sladkosti.
    Nikoli ne bi uganila, da je slika velika samo 10x10 .... zelo lepo in za konec še njami rogljički :)). Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. O kako luštna slikca ... v oči so mi padle vijola očke ... pa tisti štrukeljčki so njamsi ...

    OdgovoriIzbriši
  8. Popolnoma prav imaš lahko se odločiš karkoli in odločiš se lahko da si srečen. Največ je na nas samih. In ko se ti zdi da zmoreš vse, pride izpod tvojih rok sigurno nekaj lepega. Dobro si spravila v življenju tole majhno sliko. Rogljički pa so morali biti zelo dobri.

    OdgovoriIzbriši
  9. Še ena taka, ki zmore delati več stvari hkrati in izgleda, da ti zelooo dobro uspeva. Rogljički kar dišijo iz ekrana. Slika pa je neverjetna, micena, a zelo zelo lepa.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, ženske znamo biti res pravi multipraktik :) Slika je zelo lepa, roglički pa izgledajo slastno.

    OdgovoriIzbriši
  11. Obrazek je fantastičen. Vsa poanta je pa itak v tem kako se počutiš med tem ko ustvarjaš. Da si happy se moraš odločiti vsak dan, čeprav je včasih prav prekleto težko. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala vsem za komentarje :) Ja, včasih se je veliko bolj enostavno odločit, da nisi happy :) Ampak počutje je pa tok boljš, če se potrudiš bit pozitiven. Pa tudi meni ne uspe vedno.. ampak vsaj poskusim :)
    Tudi piškotke je moja v.d. tašča naredila boljše, ampak pač poskušam, če sem si že izprosila recept. Tale včerajšnja serija je že zadovoljiva. Je pa res, da njej piškotki res dobro ratajo, tako da je kar hud vzor :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlična objava! Take mi vedno sedejo, hvala, da si me spomnila, ker prehitro pozabim. In krasna slika, zelo izrazita in prelepih barvnih odtenkov. Da o tvojih rogljičih sploh ne govorim. Dišijo čez ekran!! Pridna:))

    OdgovoriIzbriši
  14. Ti si multipraktik ;) Skuhala si že marmelado in spekla rogljičke (mmmm, kako dišijo), tako malo za vmes pa še eno lepo sliko narisala.

    OdgovoriIzbriši
  15. mmm, z jagodno marmelado...

    ja, najbolj fajn je dalat "nič" - ko delaš tisto, kar ti najbolj sede... in takrat si res lahko vse... snov, ki lahko največ premakne, je najmehkejša - naša misel.

    OdgovoriIzbriši
  16. Mmmmm, rogljički...
    Deklica na sliki me pa spominja na Majo Keuc, se ne hecam!

    OdgovoriIzbriši
  17. Ej, sploh ne morem verjet, da so platna 10x10 :)
    Tale pupa gleda tako zasanjano, tebi pa verjamem, da si zadovoljna z njo, ker je super.
    Rogljički pa, uf, kako bi enega zmazala, kaj enega, vse ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Kako je lepa!!!! Sigurno misli na kiflice... kao i ja. Deluju jako 'delicious'.

    OdgovoriIzbriši
  19. Ta tema se pa ujema z mojimi "razglabljanji" v zadnjem času. Se strinjam, kakšnega žanra (komedija, tragedija, drama.....) bo naše življenje si določimo oz se odločimo bolj ali manj sami. Življenje je pa tako, da optimizem furat ni vedno najlažja pot ampak se je treba kar pomatrat in uporabit vse mogoče pripomočke. Na koncu se pozitivno mišljenje in naravnanost zagotovo izplačata. Svet je lepši in nenazadnje se tudi mi lepše postaramo, če smo več nasmejani kot namrščeni. Pa še to, da ne pozabim. Res si pridna Sonja in očitno tudi univerzalna!

    OdgovoriIzbriši
  20. Meni je bistvo vsega, da si lahko, kar koli pač hočeš, da si...da si ne postavljaš omejitev ali pa da hočeš preseči tiste, za katere misliš, da jih imaš! In se pri tem ne oziraš na druge...
    Platno je čudovito, popolno senčenje in zasanjan pogled.

    OdgovoriIzbriši
  21. To mi je všeč....da se odločiš, da ne boš odnehala, ker nekje globoko v sebi veš, da je nekje pot do boljšega: na platnu, v kuhinji, v življenju.... Prekrasna je in priča, da v življenju ne smemo nikoli odnehati!

    OdgovoriIzbriši
  22. :) srečna :) in ni ga, ki bi me v tem omejeval :)

    Deklica na platencu pa tudi odseva tvojo srečo :)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...