25. okt. 2009

Čisto nič poštirkano :)


Tako kot marsikomu, tudi meni tale jesen jemlje energijo, radira ideje .. časa pa imam že tako premalo :)
Premalo za vse tisto, kar bi rada preskusila, naredila.. ali pa dokončala na pol narejeno. In porabila vsaj del zalog materiala ter pripomočkov, ki jih imam doma.
Ravno ogled zalog me je odvrnil od obiska sejma Abilmente v Vicenzi ta vikend. Ne verjamem, da bi uspela it samo na ogled, bi verjetno spet nekaj reči "nujno" rabila. Čeprav bi potem ti "nujni" nakupi spet stali v omari. Kaka malenkost že zmanjka, tisto pa sproti dokupim.

Tale končni izdelek je nastajal postopoma, vsakič, ko sem imela malo časa, sem se lotila enega dela :)
Najprej sem iz malo težjega belega papirja izrezala prav velike notranje dele. In nato vsakega z obeh strani poškropila s spreji z bleščicami v različnih barvah. Ker pa nisem hotela, da se celi lističi svetijo, stekleničk pred špropljenjem nisem pretresla. Na suhe lističe sem brez posebnega reda odtisnila nekaj štampiljk. Pri prepogibanju mi je prav prišel moj ScorPal. Čeprav ni stalno na mizi, ga pa pogosto uporabljam. Še vedno sem navdušena nad lepimi prepogibi.


Nekje vmes sem se lotila še priprave platnic. Lahko bi bile iz lepenke, oblečene v papir.. ampak to je preveč enostavno, lepo, poštirkano :)) Ne, naj bo enkrat nekaj, česar še nisem počela.
V poli mi ju pa tudi ni bilo za oblačit :) kdaj drugič mogoče.
Pa sem izrezana kosa lepenke pobarvala, poštempljala, s prsti popackala, po robovih senčila.. Počutila sem se prav dobro :) kot otrok, ki še sme neobremenjeno packat in se ne obremenjuje z rezultatom. Za konec sem na prvo stran dodala še razlomljen okvir, ki sem ga izdelala iz lahke modelirne mase in kalupa, ki mi ga je prijazno naredila Dodo. Okvir sem prilepila kar z Glossy Accents, ki ga imam še vedno najraje za lepljenje 3D dodatkov. Hitro in dobro prime.
Luknjice sem v lepenko kar vrtala, pa bom do naslednjega poskusa poiskala kak drug način. Tele niso najlepše.

Nato je sledilo iskanje navodil za šivanje. Prav gotovo bi bilo lažje narest luknjice z BIA ali pa knjigico speti z obročki za knjige.. ampak tokrat sem hotela poskusit šivanje knjige. Prirodoslovni muzej je imel še lansko leto knjigoveške delavnice, za katere sem objave redno spremljala, udeležila pa se jih nisem. Škoda.
Šivanje pri tej knjigici je še malo štorasto, vegasto, saj sem sproti ugotavljala, kdaj smem in kdaj ne zategnit, koliko je ravno prav.. tudi listi niso povsem natančno poravnani. Bo naslednjič bolje. Ali pa mogoče na roke rezani in zašiti knjigi ni treba biti čisto po industrijsko pravilni? :) Kaj menite?
Kaj bom s knjigico, še ne vem.. mogoče bo šla za kako darilce ali pa ostala doma. :)
Pravzaprav bi si želela, da jo kdo uporablja.. jaz pa nimam navade pisat dnevnikov :(
Aja, še velikost.. 10 x 14 cm, ravno za eno čestitko.


Uporabljeno:
Papir: lepenka za platnice, 130 gsm papir za notranje liste
Barve: akrilne barve, akrilni gel medij, razpokajoče barve, StazOn za odtise na platnice, Distress inki za senčenja in odtise na notranjih straneh, Glimmer mist bleščice v razpršilih
Dodatki: okvir iz lahke modelirne mase
Orodja: čopiči, lopatka, vrtalni stroj, igla za šivanje
Štampiljke: Stempelglede

16 komentarjev:

  1. Knjiga izgleda zelo lepa in ne vem zakaj jo ne uporabiš za svoj dnevnik. Saj sebi si tudi lahko kdaj kaj podariš. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lušna beležka je nastala. Kar se šivanja tiče, ti je tud fajn ratalo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vauu, tale "packarija" :) ti je fantastično uspela. Jesen te je zanimivo navdihnila!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro si to napackala. Zadnja stran mi je še skoraj bolj všeč. Okvirček pa pika na i.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kar se mene tiče, fantastičen izdelek. Jaz se ga nikakor ne bi branila za rojstni dan :-) Res so super izpadle te platnice in prav tako so mi všeč tisti 'napackani' listi. Vse skupaj deluje tako cool starinsko ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Izjemna beležnica. Platnica je tako čudovita. Vse mi je všeč...tekstura, barve, okvirček je sploh mega...In kako profi si vse zvezla skupaj, meni deluje krasno tudi tehnična plat!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovita beležka; pri tebi zgleda vse tako posebno... pa naj bo poštirkano ali pa sploh ne!

    OdgovoriIzbriši
  8. Knjigica je prekrasna. Vsa čast, da si se spravila šivat. Mene že samo gledanje navodil na youtubu utrudi. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nataša, meni so tudi navodila voljo jemala :)) pa sem potem ob šivanju ugotovila, da ni tak kunšt. Je pa res, da tudi sicer dosti šivam, mogoče zato? :) Pokažem, če te zanima :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ojoj, a zdaj boš pa še v Natašine slikarske vode zajadrala? Uboge moje oči :) Ne vem, če bodo prenesle toliko lepot naenkrat. Super nepoštirkano ustvarjanje je tole.

    In mislim, da takšni ročno izdelani knjižici prav pašejo neenakomerno zašiti listi. Kar naj se vidi, da je unikat.

    OdgovoriIzbriši
  11. Super knjigica, prav lepo je tudi zašita, platnice pa zanimive in dodelane.Kaj vse si ne boš še izmislila?

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo, zelo lepa knjigica! Toliko enih detaljev in vsi krasno dodelani. Mi je pa prav to všeč, da niso listi čisto poravnani, ker deluje tako vintage. Všeč!

    OdgovoriIzbriši
  13. Uu, prav super knjižica je nastala in prav nič se ji ne vidi, da je bilo to tvoje prvo šivanje listov. Zelo zanimive 3D platnice. Mojstrica si :)

    OdgovoriIzbriši
  14. iii kake kiči miči rozikaste platničke :)) superca!

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...