27. dec. 2009

Čist simpl copati .. pa spet ne :)

Med pospravljanjem po omari sem našla že skrojene dele za filc copate.
Preden me kdo določi, da kopiram cort copatke iz slovenskih trgovinic, naj hitro povem, da so tile narejeni po kroju, ki je bil pred leti objavljen v reviji Atelje.
Spodnji del oz. podplat je narejen iz filc podlag za krožnike, ki sem jih pred časom kupila na razprodaji v Mullerju. Takrat sicer nisem vedela kaj bom z njimi, danes pa mi je kar žal, da jih nisem kupila več. Zelene sem porabila pred časom, roza zdaj, čakajo pa le še rumeni. Pa ne bodo dolgo, saj bi hčera tudi take copatke.
Ko sem našla dele, sem si rekla.. tole bo pa na hitro, samo skozi šivalni stroj spustim in bo. Še sama ne vem, kdaj so postali takole kiči.. sem se tam nekje sredi šivanja perlic spomnila, da naj bi bili simpl :)) dodatki so izrezani s hroščkom in šablonami. Hroščkove režejo lepo, Bosskutov metuljček pa mi je dal malo več dela.

DODANO KASNEJE:
Vse, ki mi pošiljate maile s prošnjo po kroju, prosim, da stopite do najbližje knjižnice, pobrskate med revijami Atelje in si kroj same prerišete.

32 komentarjev:

  1. Sem hotla mucka pokomentirat,pa si me prehitela z novo objavo:)).
    Bombastični copatki,men zelo všečni ,mam kar rada pisane dodatke,razne copate ,rokavice,šale .........,malo popestri turobn vsakdan.Torej všečni in ni čudno ,da jih boš mogla tud za dečvo prav hitro sešit.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kolk so hudi!Se ne čudim , da jih hoče tudi tamala.Se pa čudim od kod tebi toliko energije!1Saj si kot navita!Komaj eno komentiram , že je druga objava.Več ne folgam:):):)

    OdgovoriIzbriši
  3. O, kako so lepi. Perfekto izdelani pa sploh!

    OdgovoriIzbriši
  4. super copat(k)i!!! pa se obnesejo - mislim filc pa to?! meni je grozno ušeč delat iz filca, samo kaj ko se tako hitro znuca in scefra.. a ta debel filc si pa v Mullerji dobila? vlih mi ga je zmanjkalo (enkrat sem en kos v Prometeju kupla) pa sem že gruntala kje bi se dalo to dobit...

    OdgovoriIzbriši
  5. Copati se sčasoma znucajo, ja :) Zgornji del pri teh je narejen iz tistega debelejšega Prometejevega filca, spodnji pa iz Mullerjevih podstavkov, ki so veliko bolj trdi kot pa zgornji del. Računam, da bodo dalj zdržali. Samo kaj, ko kasneje nisem nikoli več našla teh podstavkov :(
    Alenka, saj jutri grem v službo, mogoče pa sem zato danes hiperaktivna :)
    Lili, tudi meni so všeč barvni dodatki, sicer je tak dolgčas :)
    Tudi ostalim hvala za pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, meni so tako luštkani, da jih verjetno sploh ne bi nosila, ampak bi jih obesila in vanje spravljala svinčnike ipd. Res so cortkani...

    OdgovoriIzbriši
  7. ooo koliko izdelkov, nisem še uspela vsega prav prebrat in ne pokomentirat. Naj začnem pri uhančkih, ki so prav lušni in se mi zdi prav dobro, da si se najedla nekaj zarečenega kruha, ker imamo mi kaj za občudovat. Šivanje tudi vidim, da ti gre zelo dobro od rok in ti copatki, ti pa so fenomenalni. In super če si jih znaš narediti sama, ker v trgovinah so full dragi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Copatki so ravno prav kiči, da so cart :-) Tega kroja iz Revije Atelje se še spomnim, ker sem celo ene copate naredila in res je tega že tanti anni fa ... so se že znucali :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Uf, kok fajn. Podobne je moja mama dobila za darilo in sem jih ogledovala, če bi jih moj stroj sešil, sedaj pa vidim, da se splača poskusiti. To, da pa so reciklirani,je sploh super!
    A-ja: ti prav zavidam vso to tvojo energijo, ampak saj je dovoljeno, ane ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. verjameš ali ne, kar topleje mi je v podplate:))

    carti so. zelo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni so tudi zelo všeč, pa tako lepih barv.

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni niso prav nič kiči. Prav lušni copati so, ki bi jih z veseljem nosila.

    OdgovoriIzbriši
  13. Hehe, tele sem še jaz kar pospravila, namesto, da bi jih takoj na noge dala.. ampak bom.. tele moje nezanimive pospravila in jih danes po službi obula.
    Če še katero mika šivat copatke, mi sporočite na mail. Vam pošljem kroj. Žal krojev ni več za dobit na netu, odkar se je Prometej preoblikoval.

    OdgovoriIzbriši
  14. Lepe copatke si naredila, krasni so! Veš, da sem letos ob pregledovanju Ateljejev zopet videla te copatke, a se jih še vedno nisem lotila, morda drugo leto :-))

    OdgovoriIzbriši
  15. Če bi meni kdaj uspelo sešiti kaj takega (no way), bi jih gotovo obula samo in izkjučno za tavelke praznike :).

    Krasotni so!

    OdgovoriIzbriši
  16. Kot pravi Damjana, ti so le za velike praznike:-)
    Krasno, zelo so mi všeč, čeprav so rozi.

    OdgovoriIzbriši
  17. Uau... tole so pa superca copatki, taki prav posebni in zelo lepi. Copati pa itak morajo biti kiči miči, da nam popestrijo vsakdan.

    OdgovoriIzbriši
  18. Krasni so! Ja pa res tako hitiš, da komaj ujamemo tvoje objave :)...pazi na prepletanje, te še prehitro zasvoji muca je pa sploh mega!

    OdgovoriIzbriši
  19. Čudoviti copatki,za puste zimske dni morajo biti nakičkani, res so mi všeč.

    OdgovoriIzbriši
  20. Tako čudovito škratkasti izgledajo! :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja, res so škratkasti :))


    hmmm ... le kaj sem jaz počela lani, da mi hrošč ni hotel rezati filca ... moram doma še enkrat preizkusit.

    OdgovoriIzbriši
  22. Evo. Pa lahko tudi pišem. Da pohvalim te škrataste copate.

    OdgovoriIzbriši
  23. BM, meni reže samo tanek filc :( je pa odvisno od firme šablonic, eni kar padejo skozi, drugi žal ne.

    OdgovoriIzbriši
  24. Sonja, kaj je to "hrošček"...iščem nekaj, kar bi mi olajšalo delo pri rezanju filca, pa sem moji hčeri kmalu eno štanco uničla...
    Aja, v stari Gorici imajo eno super prodajalno, kjer prodajajo tak debelejši filc (tipo 3 mm) v formatu A4 za kar poceni, barvni odtenki pa ne pitaj...kmalu imam namen it spet tam pokukat, pa mi sporoči, če bi rada kaj imela ;-)

    OdgovoriIzbriši
  25. Hrošček je Cuttlebug, ki ga uporabljaš z šablonami več proizvajalcev. Ene režejo tudi filc, druge ne, ker so prenizke. Reže pa en kup reči, od papirja, folij, tankih filcev...
    Ponudba je pa super, veš, da bi :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Živjo!

    Fajn, stvari ste ustvarile. Jaz bi pa rada vedela kje se kupi da Cuttlebug.

    OdgovoriIzbriši
  27. kakšni dobri copati!!!! sonja, mislim, da bi morale slovenske trgovine, tvoje naročat!!!!!
    iris

    OdgovoriIzbriši
  28. Sem jih mislila enekaj parov naredit, za obiske, po filc za spodaj bi šla v Filc Mengeš, imajo tudi debelejšega, ampak zanima me - a nič ne drsijo?! Si kakšno reč nalepila spodaj?

    OdgovoriIzbriši
  29. Vse, ki mi pošiljate maile s prošnjo po kroju, prosim, da stopite do najbližje knjižnice, pobrskate med revijami Atelje in si kroj same prerišete.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...