27. dec. 2009

Mačji našitek za ljubiteljico mačk

Poleg izdelkov, ki jih pokažem tule, nastaja še veliko oblačilc za dečvo, ki gredo večinoma v promet še pred oz. brez fotografiranja. Še vedno najraje nosi tisto, kar zašijem sama doma. Zašito včasih poriševa ali pa na oblačilo našijem kak našitek.

Dostikrat sem že rekla, da je šivanje moj najstarejši hobi.. saj sem začela na roke šivat oblačilca za punčke že sredi osnovne šole, med počitnicami pri babici v Prlekiji. Uporabila sem vse, od ostankov zaves pa do ostankov njenih predpasnikov. Doma pa sva z mami vezli, nakupila pa mi je tudi vse pripomočke za tehnike, ki nje niso zanimale: za tapiserije s tistimi hecnimi iglami z zanko, makrameje, gobeline. Niti spomnim se ne več, kdo me je naučil štrikat in kvačkat.. še danes pa se spomnim štrikanega kompleta za mojo Barbie punčko, ki sem ga naredila enkrat v osnovni šoli. Pa bermuda hlač, ki so imele pas, "faudke", namesto zadrge zavezovanje z vrvico v stilu vezalk :)
Konec osnovne šole pa sem se prvič vsedla za šivalni stroj in od takrat, razen nekaj daljših pavz, šivam. Zase, za otroka, nekoč sem tudi za prijateljice, pa žal zdaj ni več časa.

Zaradi krize žal ni več dobiti Kenzo materialov za majice, se mi pa občasno nasmehne sreča v Kilometru in tam najdem kakšno res dobro blago. Sicer se ponj odpravim v Lokino trgovino v Škofjo Loko. Tudi Svet metraže ima veliko izbiro, le da se tam nekako ne počutim dovolj "doma".
Tale dečvina trenerka je narejena iz na spodnji strani rahlo kosmatenega jerseya. Našitek pa je izdelan iz tankega samolepilnega žameta, ki sem ga po robovih prešila. Ne zato, ker bi bilo treba, ampak ker mi je bolj všeč tako.

Tudi te hlače bi verjetno šle v promet mimo fotoaparata, če ne bi vedela, da bo tale na roke na hitri zrisan in nalikan motiv všeč eni bejbi, za katero upam, da sploh kdaj pogleda sem :) Mojčka, tale fotka je samo zaradi tebe :)

9 komentarjev:

  1. oooooooooolala, sem skoraj fauš tvoji dečvi:-)) Take hlače bi tudi jaz z veseljem oblekla!
    Uhani so pa zame atomska fizika, ampak to že veš:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ko bi potipala blago, tako mehko, malo raztegljivo.. bi bila pa res fouš :) Moram it preverit ta teden, če imajo še kaj materiala, bi jaz tudi kaj tako mehkega.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro si ti to odesila,všeč:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tele hlače bi pa še jaz nosila, saj so tako lepe. Mucka je res nekaj posebnega.

    OdgovoriIzbriši
  5. Vedno pridna , vedno kaj novega;Tudi jaz sem fouš dečvi, če bi bile malo večje, no dosti večje, bi jih pa jaz vzela:):):):)

    OdgovoriIzbriši
  6. Megastična muca na megastični trenirki. Veš kaj? Ti sam glej, da boš tudi punco naučila takole šivat, če se ti bo samo zazdelo, da bi hotela znat. Moja stara mama je bila šivilja in meni ni bilo treba šivat, ko sem rekla, če me nauči, mi je pa dala za parat. Si lahko misliš, da me je pri tistih 14 letih vse minilo ...

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala :)
    K, moja dečva bi vse, kar mami počne.. ampak na hitro obupa, ko vidi, da vse ne leti samo na kup. Mogoče, ko bo večja. Ampak prav gotovo ne na moji igrači, ji raje eno simpl mašino kupim za učenje.

    OdgovoriIzbriši
  8. c c c ... mami :))) pa ne da ne zaupaš svoje mašine dečvi :)))))

    Sej, konc koncev imaš čisto prav :))) da bodo še naprej izpod igel nastajale take luštne mačkaste hlače :)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...