5. maj 2012

Moje prvo pravo balkončkanje

Na mestnem balkonu sem že gojila nekaj zelišč, poskusila z jagodami in paradižniki, za rože tam ni bilo prostora, saj je bil balkon zastekljen.
Letos me tako čaka nov izziv. Kaj izbrati za naš, zgornji balkon. Spodnji so že opremljeni, jaz pa sem se že lani odločila, da rož, ki mi smrdijo, ne bom imela, preveč viseče pa mi tudi niso všeč. Da ne omenjam, kako so mi šli na živce rdeči madeži po tleh balkona, ki so ostali za odpadlimi cvetki.
Ob prvih toplejših dnevih sem ven odnesla dišavnice, dečvin nagelj, ki nič kaj lepo ne raste, sivka pa je že tako bila na balkonu. Zdaj sem le nakupila korita, zemljo in nekaj sadik nizkih, plazečih se rožic. In prodajalko pozabila povprašat, kaj sploh so. Na FB mi je Branka že prijazno namignila, kaj bi lahko bile, po nekaj dodatnega guglanja pa sem se sprijaznila, da so verjetno sorta verben :) ena bolj pritlehna, druga malo višja, skombinirane v koritih. Če ima katera od bralk kaj več znanja, je dobrodošel kak popravek sorte.
Da pa ne bo vse le za okras, sva se odločila, da dve koriti zapolnimo z jagodami, takimi, ki rodijo večkrat. Upam, da bo kaj zraslo :)
Rezultat včerajšnjega večernega presajanja:



6 komentarjev:

  1. Ja, res si kupila verbene. Te porednice v gredi zrastejo izredno na široko, zlasti tiste plazeče sorte, tako, da jih boš morala kasneje malo oblikovati. Sicer so pa to ene prav nežne drobne rožice, ki niso zahtevne za nego in z njimi ni veliko dela....:):)

    OdgovoriIzbriši
  2. O men so te rožice ful lepe, pa nikol ne vem, kako se jim reče. Bom zdej vedla, pa kupla:).

    OdgovoriIzbriši
  3. Helena, hvala :) potem imam točno to, kar bi rada.. v korito sem po nasvetu prodajalke dala 3 plazečke, ki bodo pokrile zemljo in 2 višji, da ne bo vse čisto pri tleh :)
    Tina, jaz sem jih šla iskat kar na tržnico v BTC, je res velika izbira. Pravzaprav sem šla po sadike za vrt, pa domov rožice prinesla :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sej tega se bojim :)! Bolje da grem peš na mestno tržnico, k ne morem tok k v avto zložit.:)

      Izbriši
  4. Tina, hahahaha, tole mi je povsem znano. Sem tudi jaz avto pustila tam zgoraj nad Lidlom na parkirišču in šla peš do stojnic. Sicer bi bilo v avtu veliiiiiiiiiiiko več sadik, kot jih je bilo :)))))))))))))

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo, pridna, tehle jagodic se pa tudi jaz ne bi branila;)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...