26. sep. 2013

Lesena zapestnica v mešani tehniki

Pred dnevi sem se spet družila z obiskovalci bloga trgovinice Mavelu

Vem, obljubila sem platnice doma izdelanega umetniškega dnevnika iz prejšnje objave na blogu Mavelu, pa se je vrinila lesena zapestnica. Nova izdaja sejma v Vicenzi se bliža, lesena zapestnica je bila kupljena tam.
S to objavo vam želim pokazati, da se z enako tehniko, kot jo uporabljam za slike, lahko okrasi tudi druge osnove.
Zapestnico z lesenimi deli nanizanimi na elastiko sem kupila že pred časom, če se prav spomnim na sejmu v Vicenzi. Da bi jo lahko lepo pobarvala, sem najprej odstranila elastiko.
Lesene delčke sem pobarvala z zeleno barvo Distress paint, nato pa dodala nekaj dodatnih plasti z uporabo plastičnih šablon in modre ter bele akrilne barve Deco Art. Ko so se barve dobro posušile, sem lesene delčke po vseh straneh dobro premazala z medijem Multi-Medium Matte, da bi barvo zaščitila in površino pripravila na nove plasti.
 Na tako pripravljeno osnovo sem z rumeno Deco Art akrilno barvo in malinovo Distress paint barvo narisala rožice. Te sem poudarila s črnim pigmentnim flomastrom in dodala še nekaj črno-belih poudarkov. Koščke sem še enkrat premazala z medijem Multi-Medium Matte.

Ko bodo zanesljivo suhi, jih le še nanizam nazaj na elastiko in izberem posebno priložnost, ob kateri bom pokazala mojo novo zapestnico.

7 komentarjev:

  1. Všeč mi je, kako svoj talent uporabiš na različnih materialih. Tale zapestnica je čudovita. Sploh si ne bi mislila, da je na njej toliko različnih plasti in postopkov. Hvala za navodila!

    OdgovoriIzbriši
  2. Se pridružujem Heleni, zapestnica je resnično prekrasna.

    OdgovoriIzbriši
  3. zapestnica je res super. upam, da jo vidim na prečenskem srečanju!
    lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Ze sedaj izgleda super, kako bo sele na roki!

    OdgovoriIzbriši
  5. Že koški so famozni, boš pokazala še sestavljeno, pliiiiz?

    OdgovoriIzbriši
  6. ja tole sem občudovala že v spletni trgovinici, krasno si predstavila postopek, res lepo od tebe, tudi da si našla moj blog.. :) lp

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...