27. mar. 2010

Dan za pospravljanje..

Zjutraj je kazalo, da bo dan čisto pravi za pospravljanje. Oblačno, sivo, rahel dež. ravno prava kombinacija, ki mi da vedno voljo za čistko. Pa sem se odločila, da sitna in prekurjena kot sem, ostanem doma in sem malo koristna. Med šibanjem okoli s krpo v roki sem prišla tudi do hladilnika in se lotila pospravljanja še tam. Le da tokrat ni vse letelo v smeti, ampak v mikser. Stalnica mojih namazov sta tuna in jajce, vse ostalo je odvisno od stanja zalog v hladilniku.

Tokrat sem v namaz v mešalniku zmešala:
2 veliki konzervi tun v oljčnem olju,
nekaj gorčice,
kupček masla,
eno veliko rdečo vloženo papriko,
kupček oliv polnjenih s papriko,
nekaj vloženih polpekočih feferonov,
nekaj vloženih kumaric,
nekaj strokov česna,
tri trdo kuhana jajca in
sol ter poper po okusu.

Za degustacijo sem ga namazala na rezino francoske štruce, res dober pa bo šele potem, ko se bo par uric hladil v hladilniku. Takrat se okusi ravno prav premešajo. Kupljenih namazov ne maram, tale pa bo šel do zadnje pikice v slast. Vsaj odraslemu delu družine, dečva tega ne je :)



Zdaj, ko se zunaj kaže sonček in pošteno sije skozi kuhinjsko okno, pa že nisem več prepričana, da bi bila doma in pospravljala :)

7 komentarjev:

  1. O SOnja...super slastno izgleda tale namaz. Že premišljujem, če se kje skriva kakšna konzerva tunine.

    OdgovoriIzbriši
  2. supet izgleda, se mi že sline cedijo ;)
    Dober tek odraslemu delu družine!

    OdgovoriIzbriši
  3. mmmmmm, odlično. Tudi jaz ne maram preveč teh kupljenih namazov, ampak ta domači pa verjamem, da je slasten.

    OdgovoriIzbriši
  4. to je najboljši del pospravljanja - porabit ostanke iz hladilnika:) zgleda slastno, njams.

    OdgovoriIzbriši
  5. Njamsi! Bi sedaj prav pasal en tako lepo zdekoriran kruhek.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pismo, sem lačna... Komaj, da pride moj dragi kmalu domov, drugače bi se namaza kar prek monitorja lotila :)

    Veš, takšni dnevi, ki bi bili tapravi za pospravljanje, se pri meni velikokrat začnejo... je pa res, da se zelo redko končajo kot pospravljanje. Pa nič zato! Važno je, da znamo uživati!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ej, ta tvoj tunin namaz je pa svetoven! :) Moram mami dat recept. :)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...