28. mar. 2011

Cukrčki

Življenje je toliko lepše, če si ga posladkamo z malimi sladkostmi, ki ob pogledu nanje pogrejejo srce.

Danes me je v poštnem nabiralniku pričakala ena taka micena hiška-broška. Na fotografijah izgledajo tako veliiike, v resnici pa so drobčkane, da jih lahko skriješ v dlan. Majhna, topla, mehka.. samo moja bo jutri krasila mojo službeno garderobo :) Da se bom počutila bolj varno.
Fotografijo sem si izposodila v Loddelinini trgovinici, kjer lahko poiščete malo toplo mehko hiško zase tudi ve. Več izdelkov pa si lahko ogledate na Loddelininem blogu.
Damjana, čudovita je.



Pred časom pa sem se pocrkljala z glinenim izdelkom mojstrice Tike. Najprej sem si želela samo eno majhno, v srčku rožnato sladkornico. Ali solnico. Ob obisku njene delavnice pa bi najraje s sabo odnesla kar vse, kar se je razkazovalo na poličkah. Kljub mrazu zunaj se mi je zdelo, da je pri njej v delavnici sončkasto toplo, da je že pomlad.
Za začetek sem posvojila čudovit piškotnik s tulipani in ptičkom. Nekaj dni sem ga čuvala in nikogar spustila blizu. Bil je samo moj, varno skrit pod mojimi dlanmi. S seboj pa sem prinesla tudi čudovit kipec mačke za dečvo. Ga je takoj odnesla v sobo in ga ne da več :)
Piškotnik sem zdaj že postavila na mizo. Prav paše pogled nanj. In čeprav se ne vidi, jaaaa, notri je roza :)))
V planu imam še kak obisk prijetne delavnice in posvojitev še kakega čudovitega izdelka. 
Tikine izdelka pa lahko kupite tudi v njeni trgovinici na Etsyju



We all need some little treasures to sweeten our life. These are just two of them, that make my days. Tiny house brooch from Loddelina and lidded vessel from Tika. Two creative women I admire.

15 komentarjev:

  1. kako fanj je ko si kaj privoščiš. ko že dolgo opazuješ in na koncu... te čaka doma v nabiralniku. :) in še ko veš, da je to ročno delo, da se je nekdo za to resnično in z vsem srcem potrudil.
    super broškica ampak piškotnica je pa super super. verjamem, da so piškoti iz te pškotnice bolj slastni. odličen nakup!

    OdgovoriIzbriši
  2. ooo, a ni fajn, ko človek sam sebe malo pocrklja! sploh pa s takimi presežki... uživaj v "pogledih na" :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Verjamem, da boš jutri s tole broško zelo samozavestna v službi! Piškotnik je pa nekaj posebnega! Takšnim nakupom jaz pravim, da so za dušo! naj ti dolgo služi!

    OdgovoriIzbriši
  4. To pa je carklanje duše... ti privoščim, ker si zaslužiš! Naj te še dolgo razvajajo takšne in drugačne majhne stvari!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ooo kako lepo si se pocarkljala!
    Paše vsake toliko časa, kaj :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno si se nagradila in meni si zdi to super, da pomislimo od časa do časa tudi nase in si kupimo nekaj za svojo dušo.

    OdgovoriIzbriši
  7. oooo, enkratna broška. Pred kratkim sem se tudi jaz obdarovala z broško iz blaga in res so enkratne, mehke, posebne, super. Tika pa tudi že dolgo ovohavam ;) pa iščem primeren prostor v kuhinji, tako da kmalu.... :))

    OdgovoriIzbriši
  8. obe delata super stvari, ki so tudi meni zelo všeč :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Res lepo je prebrati, kako se znaš sama pocrkljati. Piškotnik je tudi meni zelo všeč, ne vem le, če bi pri nas piškotki dolgo notri zdržali ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Oh kako prijetno crkljanje ... upam, da si danes z novo broško zaslepila tiste, ki ti zadnje čase delajo največ težav ;o) ... pa deklič iz prejšnje objave je tako kjut ...

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala, Sonja! Tudi ti si mojstrica in komaj čakam, da boš imela čas in naredila kakšne nove uhančke!

    OdgovoriIzbriši
  12. Veseli me, da je hiška našla tak topel (in po piškotih dišeč) dom!

    OdgovoriIzbriši
  13. in hiška in broška sta ful lepi ... je že tko, da si moramo dušo privezat .. sem in tja in tko je tud prav..

    OdgovoriIzbriši
  14. Tikine izdelke imam tudi jaz na "listi", ker so krasni. Nekaj posebnega.
    Hiška je prav tako zelo cortiš.

    OdgovoriIzbriši
  15. Upravičeno si tako zelo ponosna na obe "pridobitvi"! Vesela sem zate, iskreno iz ♥, ampak jst' bi tuuuud' :-)

    Temu, čemur si danes posvetila objavo, jaz pravim "bombončki-cukrčki". V ta namen imam "virtualni hranilnik", vanj shranjujem le zelo posebne evrčke :-) za moj "seznam".
    Če je razdalja premostljiva, se mi zdi super spoznati avtorja... In tole, kakor si opisala obisk Tikine pravljične delavnice, se mi vrti pred očmi kakor da bi bilo (enkrat v prihodnosti) moja zgodba :-)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...