6. mar. 2011

Sestrica

Včeraj objavljeno sliko sem še malce posenčila in odložila. Občutek sem imela, da mi nekaj manjka, nisem pa bila prepričana kaj.
Sem se raje lotila drugega platna. Ko sem pri prvem popravljala grdo zaključene vogale platna, sem sama pri sebi godrnjala čez platna iz nizkocenovnih trgovin. Drugo je bilo zavito še v original folijo, tako da zdaj vem, da je kar iz ene od ustvarjalnih trgovin. Vogali pa so bili ravno tako neprimerno zaključeni, odprti in jih je bilo treba najprej obdelati, preden sem se lahko lotila slike.
Tokrat je podlaga narejena na drug način, čeprav niti ni videti. sem pa se odločila, da deklica dobi obraz. No, ne le obraz, ampak tudi oči, nos, usta. Ja, verjetno je to tisto, kar mi manjka tudi pri prvi.
Osnova je prekrita s papirjem, barvana, senčena, štempljana, počečkana...
Malce me mika, da bi v prazen del sredi krila prilepila okvirček za sliko.. tja bi potem pasal postaran portret npr. otroka.
Sliko, tako kot prvo, sem naredila po ogledu videa s tečaja She art. Le da so tam deklice brez obrazov, tako kot vse slike, ki jih dela Christy. Tečaj je zaprtega tipa, ko se začne, se vanj novi udeleženci ne morejo več vpisati. Pravzaprav mi ne ponuja nič prav posebej novega, česar ne bi znala.. ponuja pa povsem nov pristop glede na preostale tečaje. Christy tako zelo uživa ob packanju, da sem še sama začela medije in barve razmazovati s prsti... ostalih packastih podrobnosti pa raje ne napišem :))))

This is my second painting made after watching videos from class She art. I love it. Christy gets so messy that you just have to follow. It's really great, made to suit total beginners and also advanced artists. Pure joy.
I know her girls are without eyes and lips, but I love to draw them.

20 komentarjev:

  1. ooooooo kok je lušna .. kliče po pomladi .. :))))))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovita je. Tako tople barve in deklica ♥.
    Sem se nasmejala, ob pogledu na tako ljubko krilce. Ja, meni mnogo bolje in lepše :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. prava lepotica! In kakšne barve, same moje:-))))
    Čudovita je

    OdgovoriIzbriši
  4. Packanje ti gre odlično od rok :) Deklica z balonastim krilcem je nadvse simpatična. Platno pa si tudi zanimivo obdelala. Prav žari in upam, da bo kmalu tudi takšno vreme.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tale deklica mi je veliko bolj všeč od prejšnje. Najbrž zaradi todplih barv in ker ima obraz. In mislim, da ji čisto nič ne manjka.

    Odlično packanje!

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi meni je tale sestrica lepša od prejšnje!Mislim, da obraz naredi svoje, pa krilo je tudi zelo zanimivo!Jaz bi jo mogoče postavila malo višje,....me zanima kakšne ima čeveljčke.:):):)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi meni je tale lepša od prejšnje :) barve so veliko bolj pozitivne, vzpodbudne :) tople :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Krasne barve in všeč mi je to okroglo krilo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Fenomenalna je! všeč mi je obrazek in nasploh oblekca. Super si izbrala barve. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovita barvna kombinacija in tak lep pogled, ki te prijazno vabi :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Tudi tale je zelo lepa, sicer se ne morem odločiti, katera je lepša, ker vsaka razkriva svoje lepote na svoj način.

    OdgovoriIzbriši
  12. uuu, ta pupa mi je pa muj muj všeč. z manjšimi očmi mi je bolj nežna. pa jst bi krilo kar pustila. se mi zdi, da paše k pisanemu ozadju (čeprav se jst ne spoznam ulih na vse te postopke pri ustvarjanju takšnih umetnin)
    uglavnem, jst bi pustila kar tako! ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Me veseli, da vam je všeč :)
    Jasno, da sem pustila kar tako :) Mi je všeč. Paše mi srečevat obe dečvi tamle v predsobi, ko grem mimo.

    OdgovoriIzbriši
  14. Prav luštna dečva v barvah, ki me spominjajo na poletje je nastala ... in verjamem, da tvoja predsoba kar žari ... aja, pa pozabila sem se ti zahvalit za paketek ... predvsem pa za tisto posebnost, ki si jo dodala za povrh ... HVALA

    OdgovoriIzbriši
  15. Tale sestrica je čudovita! všeč so mi harmonične barve in slika lepo deluje kot celota. Pri prejšnji me je motil potisk čez obraz - vendat to je seveda subjektivno mišljenje - včasih takšne slike pokažejo naše razmišljanje in takoj sem pomislila na to, da kaže, kako si zatiska oči in pusti druge, da jo preglasijo. Ko si nam zaupala, kako je s starši, mi je bilo jasno, zakaj sem tako čutila.

    OdgovoriIzbriši
  16. She is absolutely adorable!! I will start She ARt in April. Can't wait!

    OdgovoriIzbriši
  17. Wow, I love your She Art. Yes, Christy is messy, probably the messiest painter I have seen LOL But her work is awesome and inspiring, and it is nice to get my hands dirty ;-) Thank you for your nice comment, I agree on the postcards. As a matter of fact, I have lots of those postcards I didn't want to send !

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...