Ob pogledu v korito in tale kup umazane posode me kar zvije. Pa vendar za vso to packarijo obstaja dober razlog :)
V testo sem zmešala:
300 g moke (1/2 ostre, 1/2 mehke ali Farino, ki je že zmešana), 1/2 pol zavitka pecilnega praška, 1 drobno jajce, 150 g margarine Rama, 80 g sladkorja, 1 žlico kisle smetane, malo soli in malo belega vina
Testo sem razvaljala in ga položila v okrogel pekač, prebodla in dala v hladilnik za 30 minut. Medtem sem segrela pečico na 175 stopinj in vanjo dala testo za 25 minut. Po receptu bi morala oblikovat rob, dat na testo fižol, da obdrži obliko.. pa to vedno "pozabim" :) Pečeno testo ohladim.
Nadev nastane iz:
250 g sira mascarpone, 400 g čokolade za kuhanje (tagrenke), 3 dl sladke smetane. Čokolado z 1 dl smetane v vodni kopeli zmehčam in ohlajeno zmešam s sirom mascarpone in preostalo stepeno smetano.
Po vrhu po želji potresemo s praženimi lešniki. (tokrat pri nas brez :) )
V receptu piše, da količina zadošča za pekač, premera 20. Pri nas ponavadi iz te količine naredimo dve piti s premerom 26 in eno zmrznemo, da je ne zmanjka prehitro :)
Aja, saj res.. recept je iz knjižice Rama recepti za ljubitelje peke.
Čeprav bi morala sama pomit, bi bilo vredno, saj se bomo zdaj sladkali s tole čoko pito.
mmmmmmmmmmm dobro
OdgovoriIzbrišiNjamiiii. Joj, kaj bi dala za en košček :)
OdgovoriIzbrišiTo izgleda zelo dobro.
OdgovoriIzbrišimmmmmmmm tole je nevarno mamljivo.... glede na trenutno bližino :)
OdgovoriIzbrišijaa, tole je namest kukijev pri nas :)
OdgovoriIzbrišiMmmmm, mnjami! Če prav sem danes več kot sita, bi vseeno lahko pospravila kakšen košček te dobrote!
OdgovoriIzbrišiPrva slika me ni ganla, druga pa zelo :-) Tole pa mora biti odlično.
OdgovoriIzbrišiHm, ja, saj, prav mi je, zakaj pa sem firbčna. Kot da že naslov ni bil dovolj, a sem morala it slikce in recept pogledat :)
OdgovoriIzbrišiNo, saj jaz si bom pa jutri kos orehovo-čokoladne torte privoščila, čeprav tole je zihr boljše :)
Kolk dobro izgleda, je sin , ki je šel mimo,pogledal na ekran in rekel:njamiii.Tudi jaz tako mislim.
OdgovoriIzbrišija, ja ura je deset, ampak vseeno bi pasal en kos, njamsi
OdgovoriIzbrišibomo probali ob priliki
Mmmmm, dobro! Mi smo sicer imeli bučni štrudel, ki tudi ni bil za zametovanje, ampak tukaj je notri čokolaaaada :)
OdgovoriIzbriši