25. maj 2012

Imaš kaj?

Vprašanja, ki gredo nekako takole: Veš, tainta ima rojstni dan, imaš mogoče kaj..? so zadnje čase še edina, ki me pripravijo do tega, da se lotim dokončanja nakitkarskih polizdelkov.
Tokrat sta bili v igri srebrna ali siva barva. Nekaj na pol narejenega sem dokončala in nekaj novega izdelala.

Mika shift na srebrni osnovi. Sama sem zmešala srebrno barvo iz perl in pikice črne, odtisnila nekaj rezilc in odrrezala izbočen del. Po peki in brušenju površine nisem želela lakirati, je le spolirana do visokega sijaja, ki pa ga fotografija žal ne pokaže. Meni je bil res všeč. In ne samo meni.:)


Koščki tega kompleta so že dalj časa čakali na mizi, da postanejo nakit. Narejeni na obisku pri Sandri, tako med čvekom, doma pa sem jih le še dokončala. Tudi tu je vzorčasta površina do sijaja spolirana, robovi pa ostajajo grobi. Fotografiji mu delata krivico.



Tretji obesek je enostavnejši, zgolj z odtisnjeno čipkasto teksturo, ki sem jo poudarila s črno akrilno barvo. Izdelan zgolj z eno peko, enostavnejši, pa zato nič manj všečen. Tudi ta je že našel svoj dekolte.


Z zadnjim pa se vračam par let nazaj, v čas, ko smo pri Dodo odkrili, da lahko cvetlične štampiljke namesto na papir odtisnemo na poly in dobimo super motiv. Za osnovo črn in bel poly, odtis je srebrne barve. Površina je brušena in polirana, zgornja plast obeska pa obilno zalita s smolo za steklen izgled. Je zato obesek primeren za bolj posebne priložnosti?
Zdaj pa čakam nov izziv :) Upam, da bo kmalu kdo potreboval kako darilce.. ali pa se bom sama brcnila in dokončala še kak polizdelek. 



A friend of mine asked whether I have something in gray or silver. She needed a BD present. So I've made some new polymer clay pendants and finished half-done projects.. this are results. 
Now I'm waiting for another BD or for my mojo to come back :)

20 komentarjev:

  1. Krasni so vsi po vrsti. (globok vzdih) - Mene trenutno niti vprašanja -a maš kaj, daj prinesi kaj - ne ganejo, da bi prijela za fimo. Bo treba počakat, da napad ne-dela mine.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, škoda, ker te večkrat kdo kaj takšnega ne vpraša :) Bi lahko pogosteje gledala takšne lepotičke. Zanimive, nenavadne, vse pa z vrhano mero okusa in natančnosti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz sem trenutno bolj v Kristinini fazi. :( Je pa zato zelo prijetno pogledati kakšen lep kos nakita. Krasni so, vsi po vrsti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasni izdelki.Sploh zadnja ogrlica mi je všeč!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako fajn, da te taki a maškaji zbrcajo, da nam postrežeš tudi v fimo temi ... in res so luštne tele tvoje ČB kombinacije ... zadnjei s smolo je pa tud meni ful všeč ... očitno se tudi jaz ne bom nikoli naveličala tega brezčasnega cvetličnega odtisa ... ga morem kaj kmalu poiskat tudi v moji škatli ;o)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo paše, kadar nas malo zbrcajo, da kaj naredimo :) Sem pa že ugotovila, da fotografije velikokrat delajo krivico nakitu, ki je v resnici še veliko bolj perfekten. Všeč so mi te sivo-črne kombinacije in verjamem, da super krasijo vse vratove.

    OdgovoriIzbriši
  7. Opa, prejrasni obseki. Ta tretji mi je sploh vau. Zadnji pa res izgleda tako, kot bi ga gledal skozi steklo. Verjamem, da si spet razveselila nekaj lastnic teh verižic;)

    OdgovoriIzbriši
  8. O kako čudovita serija obeskov... Čeprav obožujem barve, me je tale sivkasta kombinacija zelo navdušila...

    Lep vikend ti želim...pappa

    OdgovoriIzbriši
  9. Uau!! Čudoviti so!! Sem se vrnila na začetek in ponovno pregledala, najbolj všeč sta mi zadnja dva, čisto zadnji sploh, enkraten mi je tak stekleni videz!! Te smem vprašati, ali to zgornjo plast obeska obilno zaliješ s smolo za steklen izgled na koncu na že pečen izdelek? In potem še enkrat pečeš? Kako pa se reče tej smoli? Hvala! LP:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja, uporabljam Magic Gloss Lise Pavelke. Naneseš ga na že spečen izdelek in ga utrdiš pod UV lučko.

      Izbriši
  10. Tole je res čusovito! Všeč mi je barvna ombinacija in vtisnjeni vzorčki. Verjamem pa da si se napulirala do konce ;) ampak se je res splačalo, ker tole vseskupaj zgleda prekrasno. LP

    OdgovoriIzbriši
  11. Uuuuuuuu, kakšni krasni kosi, še dobro, da si spravila zaloge za hude čase :)).

    OdgovoriIzbriši
  12. Hudo. Brezčasna čipka, motiv in bleščeča politura na zadnji sta mi izredno všeč. Lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Sonja, najlepše hvala za odgovor:)) LP:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Vauuuuu, noro; krasne vse po vrsti, ampak zadnji dve sta mi zeloooo všeč.
    Jah, čimprej naj te kdo spet kaj vpraša...:):)

    OdgovoriIzbriši
  15. Super, da te je tale 'a imaš kaj' malo zbezal v poli svet. Krasne kose si ustvarila!

    OdgovoriIzbriši
  16. Poznam to ;) In krasne delčke imaš doma, res škoda, da ne bi krasili kakšnega vratu ;)
    Ta prvi je še posebno lep in si predstavljam kako se sveti.

    OdgovoriIzbriši
  17. Toliko lepih postov sem zamudila... Tale obesek je pa čisto po mojem okusu, vse do 30 leta sem se oblačila samo v črno in sivo, hehe, pa še srebrna mi je bila vedno ljubša od zlate. A se bo kakšen znašel tudi v tvoji trgovini?

    OdgovoriIzbriši
  18. PS: v mislih sem imela zadnji obesek z "dreveščkom", sicer so pa vsi krasni. A ti sploh znaš izdelati kakšen škart?!? :-)

    OdgovoriIzbriši
  19. jasno, da izdelam kak škart in kup polizdelkov, ki potem pristanejo v škatlicah.. ki se množijo in se preselijo v veliko škatlo. Potem pa en dan malo pospravim v smeti in spet od začetka :)
    Mi je kar nerodno, kako zanemarjam tisto mojo trgovinco. Najprej moram pa kak dober sistem za fotkanje pogruntat.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...