3. jan. 2016

Gelli printing prvič.. ali o zarečenem kruhu

O tiskanju z žele ploščo res že lep čas berem po netu, gledam slike.. ampak meni nikakor ni bilo jasno, kaj jaz s tem bi. No, pa tudi cena plošč me je prepričala v to, da samo za kak test je pa res ne bom kupila. Pa sem pred dnevi čisto slučajno med zapravljanjem časa na internetu našla video o gelli tiskanju na blago.. Sama bi na vse skupaj verjetno pozabila, če me ne bi doma dražili, kdaj bom poskusila. Hmmm... pa taka podpora, ja.. namesto, da bi me nazaj držali :)
Za izdelavo plošče mi je manjkal glicerin.. do včeraj, ko sem ga dobila dostavljenega domov :) Potem je sledila odločitev o velikosti plošče. Za test bi bilo dobro narest manjšo, a ne? Eh, brez veze.. gremo na polno. Poiskala sem velik pekač in danes zmešala sestavine ter jih prestavila na balkon v hlajenje.
Plošča je malo večja od steklene podlage za rezanje, tako sem jo obrezala. Obrezke pa bom naslednjič zamešala ob izdelavi nove plošče, da ne gredo v smeti.



Nato je sledila priprava blaga. Vem, da veliko tiskajo na papir, ampak mene blago bolj zanima. Le za čiščenje plošče sem uporabila papir.
Bombažno platno sem ojačala s "freezer" papirjem. Tega sem že pred leti kupila preko neta in bo še za dolgo. Sploh zato, ker ga lahko uporabiš večkrat.



Tudi pripomočkov za odtise in barv za blago se doma najde veliko. Jupi, zaloge bodo manjše :)



Pa dajmo.. nanašanje barv, nalaganje šablon, odtisi..



Neka vmesna stopnja odtisov izgleda takole. Zdaj pa počakam, da se barve na blagu res dobro posušijo in dodam še kakšno plast.. Po zadnji plasti pa sledi utrjevanje barv v sušilcu in uporaba blaga.







Posneli pa smo tudi video, z roke, tako da se malo trese :) Je pa vseeno zabavno. Kot kaže bo treba najt kak bolj stabilen nosilec, da bom lahko posnela še kako drugo ustvarjanje.





11 komentarjev:

  1. Super je izpadlo. O zarečenem kruhu pa niti ne bi izgubljala besed ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. No, to pa je nekaj prav posebnega. Čeprav še ni dokončano, je že zdaj videti super lepo. Le kakšni bodo šele končni izdelki??

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasno ti gre. HB da te tvoji niso držali nazaj. Če sem prav razumela si ploščo sama naredila? Mi poveš kako, če ni skrivnost :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ploščo sem delala po receptu iz tega videa, le količine sem povečala, ker sem želela večjo površino. https://youtu.be/eSWARB2QXFk

      Izbriši
  4. Ooooo, na papir pacam tudi sama, ampak na blago..... to moram pa še sprobat. Tebi je šlo odlično in nastala je prav krasna podlaga.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole s tiskanjem na blago zveni pa zelooo mikavno, bolje da ne pokažem svojim. ;)
    In da si se lotila snemanja filmčkov, fenomenalno! :)
    Naj bo tako tvoje celo 2016 in veliko zabave z odkrivanjem novih ustvarjalnih tehnik ti želim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upam, da si vklopila obveščanje o odgovorih :) Na netu je veliko zapisov o uporabi gelli plošče na otroških delavnicah, po moje bi uživala. Cenovno pa ni nek hud strošek.

      Izbriši
  6. No, za tole tiskanje pač slišim prvič, je pa vsekakor zanmivo. Naj ti dobro uspeva. Lp

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...