12. feb. 2011

Pisano, na roke šivano

Trenutno se na kuhinjski mizi suši tole:


Ne, ne bo slika :) Platnice mojega novega bloka za risanje so. :) No, mogoče tudi nanje kaj narišem kdaj kasneje. Trenutno sem čisto navdušena nad barvami. Brez plana sem jih nanašala in prav luštno zgleda. V živo jasno bolj kot na fotografiji, saj je tole zmešnjavo težko fotografirati, še posebej ob luči.
Notranjost pa je trenutno še malce bolj dolgočasna. Prazna.


Že dolgo me je mikalo v celoti izdelat knjigo oz. žurnal za vaje. Moleskinova skicirka je majčkeno premajhna, je pa res, da paše v torbico :)
Začela sem z veliiiko polo debelega akvarelnega papirja. Zaradi natrganih robov sem tudi jaz polo na manjše liste kar raztrgala. Jih prepognila, sešila in nato čisto po knjigoveško še zlepila hrbet.


Na vrsto so prišle platnice. Debelo lepenko sem razrezala na ustrezno dimenzijo, nato pa so se začeli zapleti s trakom. Uporabila naj bi knjigoveški trak, ali blago, še najbolje kar na eni strani lepljivo. Nič kaj lahka naloga, kje najti kak kos traku, pa sem se odločila kar za svilen trak. Za v bodoče pa bom verjetno vseeno raje kupila tisto pravo reč. Zaenkrat sem jo našla le v eni angleški trgovini. 
Lepenko naj bi oblekla v papir, pa sem si raje izbrala težjo varianto... slikarsko platno, ki sem ga v listih pred kratkim kupila v Lidlu. Platno je precej trdo, debelo in se nič kar rado ni prijelo lepenke in se upognilo okoli vogalov.Ob oblačenju je bilo platno še belo, pred vstavljanjem listov in lepljenjem na platnice pa sem ga pobarvala. Kasneje ne bi šlo več tako lahko.


Moj doma narejen, ročno šivan, žurnal je končan. Velik je 20 x 30 cm. Čaka na navdih, da vanj kaj napišem, narišem.


I've made my first hand sewn art journal. Watercolor paper is torn to pages, sewn together and glued on the back. Book board is covered with canvas, so I could paint on it later. It was not the easiest job to glue it down, but I like the final result. I've painted covers with some fluid acrylics.
My first home made book is ready and waiting for some inspiration.

17 komentarjev:

  1. Noro!! Tebi tudi ne zmanjka idej :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uau, kljub luči si uspela lepo prikazat to tvojo čudovito igro barv, super, LP:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Že sam blok sam po sebi je umetnina. Kaj šele, ko bodo v njem porisane strani. najbolj mi je všeč, da si papir kar natrgala in niso lepi ravni robovi. Dobra ideja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovite barve ti je uspelo nanesti na platnice. Ja, res je že zdaj žurnal nekaj posebnega. Kakšen šele bo, ko bo porisan. Super!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prav fajn, da si si naredila takšen žurnal, ki bo dejansko unikaten od prve do zadnje stranice. So pa platnice prav fajn pisane, pa tako tudi morajo biti, vsaj sodeč po bodoči vsebini. Mislim, da se kakšna črna ne bi prilegla :)

    OdgovoriIzbriši
  6. 20x30, noro velik!! Če boš nadaljevala tako kot na platnicah, bo cela knjiga umetniško delo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ooo, kakšnih mavričnih barv je! Sem prepričana, da se bodo v njem znašle same prekrasne stvari, ki jih bomo lahko občudovali. In izdelava take knjige, ti verjamem, res ni mačji kašelj.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tole je pa bil projekt, na roke šivan in z odlično pobarvanimi platnicami!
    Zelo lepo :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Ooo kako mi je všeč!
    Lepo si izdelala in poklon, da si ukrotila preoblačenje platnic s tako zahtevnim materialom. In tudi velikost ni kar tako od muh.
    Super.

    OdgovoriIzbriši
  10. Greetings from Finland. This blog is fun to explore, through other countries, people, culture and nature. Come take a look Teuvo pictures blog. and tell all your friends know why you should visit their Teuvo pictures blog. Therefore, to obtain your country's flag to rise above the country's flag on my blog collection. Happy Sunday. Teuvo Vehkalahti Finland

    OdgovoriIzbriši
  11. Hudo!!! Kako hudo bo šele , ko ga porišeš!!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Res unikatno delo od začetka, do konca (ko bo poln idej in skic).
    Barve se čudovito prepletajo. Res si bila zelo ustvarjalna!

    OdgovoriIzbriši
  13. O, kok je pa to fajn! Komaj čakam, da vidim, kaj bo v njem! Tebi pa idej res nikoli ne zmanjka!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja pa si res lepo knjigco al kakrkol že je to .... skicirka???? ... nima veze ... nardila ... Se mi res fejst orng dopadejo barve na platnicah ... so tako sončno mavrične ... hehehe ... ker pesnik sem ... ajoj

    OdgovoriIzbriši
  15. Inspiracija se je začela že pri oblikovanju zvezka, kakšen bum bo šele zdaj, ko je vse nared.
    Lep je, res.

    OdgovoriIzbriši
  16. O, si bila pa pridna. :) Mene je tudi matral tisti trak, ki ga nisem nikjer našla. Sigurno ga imajo kje, samo ne vem kam gledat. :) In ne dvomim, da boš dolgo čakala na inspiracijo. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ta bo pa 100% tvoj. :) Naj ti zaenkrat še prazni listi dajo ogromno ustvarjalne inspiracije.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...