2. apr. 2010

Predpraznično pestro :)

Danes naj bi bil en tak lenoben petek, ko bi odšla iz službe ob dveh in uživala podaljšan vikend. Pa me je ena prijazna Štajerka tok časa dražla s peko in pecivom, še recept mi je poslala po mailu, da mi ni ostalo drugega, kot da se med malico sprehodim do trgovine. Od tam dalje ni bilo nič več po planih :)
V službi sem bila skoraj do petih, sem "padla" v eno navodilo za uporabnike, ki bi ga rada čimprej zaključila. Potem pa s polno vrečko domov. Jasno, da niso bile notri samo sestavine za potičko. Pravzaprav nekaterih ni bilo, saj kot kaže prave kuharice na tak predpraznični dan vzamejo prosto in gredo že zjutraj po orehe. Zame jih ni ostalo nič.
Doma sem hitro pospravila kosilo, ki mi ga na srečo ni bilo treba skuhat. Potem pa k delu.
Začela sem s potratno potico. Mojo prvo. Lani sem spekla prvo klasično potico, ki smo jo pojedli do zadnje drobtinice. Letos naj bo torej nekaj težjega.. Biskvit kar tako, pa biskvit s kakavom, vmes skutin namaz, pa orehov. Sem vmes poslala v.d.ja po orehe, sproti ko je šel po sadje :)
Slika je še pred obračanjem na glavo.. kakor se zdaj hladi. Jutri jo prerežemo in če bo za kaj, vam jo pokažem :)

Ko je testo vzhajalo, sem se lotila zelenjave za francosko solato. Še iz otroštva se spomnim, da je mami za "tavelike praznike" vedno delala francosko solato. Pa še midva jo rada jeva, dečva samo jajčka in korenje pobira ven. Zmešana do konca se hladi v hladilniku, jutri pa jo napademo za zajtrk.

V vrečki, ki sem jo pridno polnila dopoldan, se je znašla tudi šunka. Ta pa je ob pripravi tele objave še vedno brbotala na štedilniku. Zdaj pa se že hladi.

Ko zdaj pomislim, zjutraj sploh še nisem imela namena pripravljati kaj posebnega za Veliko noč, le pirhe naj bi jutri barvali z dečvo. Čeprav ne nosimo več k žegnu (jooj, če se samo spomnim kropiva, po katerem mi je bilo vedno slabo), pa imam take družinske praznike še vedno rada. Verjetno zato nisem potrebovala prav veliko vzpodbude.. in sem čisto neplanirano padla v veliko predpraznično kuharijo :)
Pa ve? Praznujete, se pripravljate?

Takole pa pripenjam posebej za Nelyo še fotografijo potičke z odrezanim krajcem. Lepa je, pa dobra tudi :)

12 komentarjev:

  1. Super zgleda vse skupaj, in sploh ne dvomim, da je tudi odličnega okusa..mmm...so se mi kar sline začele cediti...

    OdgovoriIzbriši
  2. mmmmmmmmmm kako je lepa! In dobra tudi, ane? kalorije boš pa po praznikih štela, zdaj uživaj:-)))) Renglca ni prav nič premajhna,ravno prava!

    Sem prav ponosna, da sem te uspela "motivirat" - zdaj pa pogumno naprej - z orehovo, makovo, skutino...rabiš še kak recept?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za motivacijo :))) Se vidi, da znaš :)
    Hmm.. maka imam nekam veliko doma, se mi zdi :)

    OdgovoriIzbriši
  4. hehehe, potem pa hitro! Ko boš namazala testo z nadevom, po vrhu še kar z žlico nameči marmelado ali džem, da bo nadev ostal bolj sočen.

    OdgovoriIzbriši
  5. AAAAAAAAAAAAAAAAAA do sem mi diši. !00/h pridna si bila in potička zgleda super mamljivo! Ni kaj, je čas, da se tudai jaz spravim na delo!
    Želim ti lpe in hedonistične praznike - saj so za to, a ne!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako ste pri vas pridni in kakšne dobrote nastajajo!!!!1Vesele praznike vam želim!Potička je pa super uspela.Lani in leta nazaj sem jo tudi jaz pekla in je edina potička , ki se je pojedla do zadnje drobtinice:):):)

    OdgovoriIzbriši
  7. aaaaaaaaaaaa kar slinim se. zakaj moraš to kazat Sonja :(

    Še dobro, da je biskvit v pečici :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Čestitke za super potico. Sama imam prav eno strahospoštovanje do te potratne. Imam občutek, da kaj takega meni ne bo ratalo nikoli, zato te še bolj občudujem.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ti Sonja a je to potice še kaj ostalo? Ne bi se je branila! Komaj čakam na jutrišnji zajtrk, ko se zaključi tudi moj post.

    Lepe praznike ti želim!

    OdgovoriIzbriši
  10. Kokica, saj bi jo lahko prišla preskusit, sem jo dala v škatlo k štampiljkam mal :)
    Suzana, saj ni nič zahtevnega, samo recept dolg zgleda :)
    Tanja, ti prihranim košček? :) je zdaj zvečer, ko se je malo ulegla, boljša kot je bila zjutraj.

    OdgovoriIzbriši
  11. Same dobrote njamiiiiiiiiiiiiii:)še bi mami:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Preden sem prišla do potice sem malo pokukala še za nazaj, saj me ni bilo doma in ni bilo pravega časa za ogled in kaj pokomentirat. Vidim, da se je pri tebi marsikaj dogajalo tako ustvarjalnega kot kuharskega. Super se mi zdi, da si tako fajn bila izzvana s potico in dejansko izgleda fenomenalno. Verjamem, da je tudi tako dobra.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...