16. maj 2011

Na pot

Tisti, ki imate otroke, prav gotovo veste, kako naporno jih je odpravit od doma na kak tabor ali počitnice :) Že cel teden sem poslušala, kdaj gredo, kaj bodo počeli, s kom bo na avtobusu in v sobi pa že od jeseni. Končno je prišel zadnji vikend pred odhodom, ko sem vsak dan večkrat slišala: a greva že pakirat, pa zakaj še ne greva pakirat, pa sošolka ima že vse spakirano.... uhh..
Včeraj sva končno pripravili torbo, da je bil mir.
Pod vplivom dogajanja je nastala slika s kovčki. Če bi bilo po dečvino, bi že par dni takole počivala na spakiranih potrebščinah :)

Platno je veliko 20 x 20 cm in globoko 4 cm. Na njem je že bila plast barve in skiciran motiv, vendar v jesenski barvni kombinaciji, ki mi nikakor ni šla in slike nisem in nisem mogla končati.
Zato sem prvo plast lepo prekrila z ostanki čestitkarskih papirjev in prekrila z barvo.
Prav gotovo bo dobila še kako plast ali dve, preden bo končana.
Vpliv na psiho med ustvarjanjem je bil pa božanski. :) Sem pozabila vse pregovarjanje zaradi odhoda :)


24 komentarjev:

  1. Huh kako je krasna s tem milinskim pogledom ... prav lepe obraze ustvarjaš ... ja eni imate probleme z reise fibrom ... pri nas se pa vedno skregamo in dopovedujemo zakaj je treba jit ... ampak letos smo se v vrtcu uprli in ne bomo šli nikamor ... pa saj čisto razumem moje otroke ... imajo družbe kolikor jo želijo ... ne živijo na zaplankanem vrtu, ampak se svobodno gibljejo in počnejo kar jih je volja ... so ponosni lastniki skoraj vseh domačih živali ... smo torej nomadi vsak dan ... in potem jih en tak tabor dolgočasi in jim je odveč ... no ja jest vaši dečvi želim čim lepši dopust ...

    OdgovoriIzbriši
  2. O ti šment.. zdaj sem pa še jaz fouš tvojim otrokom :) A lahko pridemo kar k vam na tabor??? :) Bi bilo definitivno bolj zabavno, vsaj meni :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepa.
    Tole z otroci mi je pa poznano. Z obeh plati: tako tvoje, kot čarobne hišice.

    OdgovoriIzbriši
  4. Slika s kovčki in zasanjan pogled me je spomnil na London. Najraje bi vstala, spakirala taka kovčka in odšla spet malo raziskovat kotičke v Londonu.

    Pri nas najstarejša tudi že komaj čaka poletni tabor s taborniki. Hvalabogu, nam še ni potrebno pakirati. Je pa lepo videti otroke, ki se veselijo novih dogodivščin.

    Ti imaš pa sedaj popoldanski dopust, a ne?

    OdgovoriIzbriši
  5. Popoldanski dopust, jaaa :))) čeprav sem danes tako pozno prišla v službo (ja, še vedno raje vidi, da jo spremim), da sem večino popoldneva preživela v službi.
    Ampak vsaj en dan bo za mojo dušo.. na predstavitvi Golden barv in medijev v Artu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Všeč mi je, da si našla inspiracijo tudi v odhodu in nastala je čudovita slika!

    OdgovoriIzbriši
  7. Zelo lep obraz in celota mi je všeč.

    Še nekaj me pri tvojih slikah vleče, da skoraj prislonim obraz na ekran :))). Vedno imam občutek, da so sestavljene iz tančic, ki jih lahko, če bolje pogledam odstrem in odkrijem nekaj novega.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Maja in Janja, hvala :)
    Zjutraj sem še komaj čakala, da ta "pred-odhodom" čas mine, zdaj jo pa že pogrešam :)(čas za zardevanje)

    OdgovoriIzbriši
  9. Všeč mi je, všeč mi je, všeč mi je,.... joj kako zelo mi je všeč.
    Zanima me tvoja tehnika; ali si papirčke prilepila in jih potem prekrila z barvo?

    OdgovoriIzbriši
  10. Helena, tehnika je ponavadi čisto po občutku. Včasih najprej barve, pa čez papirčki ali pa samo barve, ali pa papirčki in nato barve, pa razni mediji iz čestitkarskih časov, pa kaki .. malo mešano :) Zato pa je mešana tehnika. :)
    Uživam v ustvarjanju po sprotnem navdihu :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Zasanjeno in čakajoče, všeč mi je.

    OdgovoriIzbriši
  12. lušna tale popotna ..
    glede otrok in neučakanosti .. se še spomnim sebe, ko sem se kot otrok kam odpravljala, nikakor nisem mogla dočakat dne odhoda .. da ne govorim o noči .. tisti tik pred odhodom ..:)) lepi spomini ..
    bejbi slikce mam še kr v denarnici .. a jih še rabiš

    OdgovoriIzbriši
  13. Še rabim slikce, me je ravno v nedeljo dečva nasekirala, da ji še nisem napolnila albuma :) ti pišem mail, da se zmeniva :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Heheheheh ... se že menva za ta tabor sto let ... hehehhe ... no kr odloč se kdaj prideš ... loh mate s sabo šotor ... al pa vam bomo našga posodil ... lohk boste pa tud na seniku spal ... kkšno deko bom pa že odstopila ... ;o)

    OdgovoriIzbriši
  15. oh, mi smo čist opremljeni :) mamo vso kamp opremo :) če že ne za tabor, bi se pa vsaj za kavo lahko zmenili kaj prej :) Zdaj, ko imaš baje popoldan kaj več časa kot prej :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Tako zelo so mi všeč slike z iskrenim ozadjem in ti si našla prelep navdih v luštni zgodbi s hčerko. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Kako krasna slika, jaz prav vidim našo Tinkara v njej, ki s eje tudi celo nedeljo pakirala za šolo v naravi...in imela cel teden prej tak zasanjan pogled.Da le uživajo ti naši mulčki!

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja tud tista kava bi mi prou pasala ... heheheh ... saj že kr neki cajta nosm v torbici tisto rdečo zadevšno zate ... Men je čist useen kdaj ... k boš rekla bom papršla kamr boš rekla ... no vsepovsod glih ne ... center mesta me ne mika preveč ... periferijo pa sprejmem od 15.ure naprej, vse dni v tednu razen med vikendi, ko imamo ZAPRTO za odhode na obisk in ODPRTO za prihode obiskov ... ;o) ... aja pa ta teden ne, ker sem na bolovanju ... mater sem bla temeljita .. ampk kukr se pa za ta kufe menmo je pa res usa voda že ene sedemkrat povrela ... :o)

    OdgovoriIzbriši
  19. Tale zasanjana lepotička ti je krasno uspela. Všeč mi je, kako si se poigrala z ozadjem.

    OdgovoriIzbriši
  20. Včeraj ni bilo časa za komentiranje, pa sem prav vesela, da je tako, ker lahko preberem vse, kar ste še napisale pod objavo. Včasih mi je to enako všeč kot sama objava s fotkami ustvarjalnih mojstrovin :)
    Se kar strinjam s Čarobno hišico. Pri nas je bilo enako. Še sreča, da takrat ni bilo taborov in šol v naravi, ker bi mi bilo prava muka. Je bil tabor vsak dan doma :)
    Tvoja deklica s kovčki mi je fantastična. Tisti njen zasanjan pogled govori, da je že tam, kamor potuje.

    OdgovoriIzbriši
  21. Mmm...kako je zasanjana..zasanjana o tistih stvarej si se lahko in se bodo zgodile na potovanju/taboru :)

    Lepa je, Sonja :)

    OdgovoriIzbriši
  22. vedno znova kompenziramo... ti očitno med občutki in izlivanjem na platno - zato pa si se dobro počutila in rezultat ne more biti drugačen, kot dober :)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...