26. feb. 2011

Na mizi - Pozitiv in negativ na papirju

Sčasoma se mi je doma nabral lep kupček voščenk vseh sort. Pa sem jih šla danes preskušat na malo večjem kosu papirja.
Ozadje prve strani sem najprej počečkala z navadnimi voščenkami in nato pobarvala z Amos-ovimi vodotopnimi vočenkami, s katerimi me je pred kratkim pocrkljala Lena.
Voščenke so skoraj bolj podobne oljnim pastelom, saj so zelooo mazave, z intenzivnim pigmentom, ki ga z vodo nisem več uspela razlit. Jih je kar škoda za ozadje, bodo v bodoče raje za senčenje.


Čez osnovo iz voščenk sem namazala gesso in ga reliefno obdelala z glavničkasto lopatko in štampiljkami. Gesso, ki sem ga ob izdelavi reliefa prenesla na štampiljko, sem drugje odtisnila. Da ne gre v nič :)

Ko se je prva stran papirja posušila, sem papir obrnila in se lotila drugega ozadja. Tokrat s poceni paketkom vodotopnih voščenk, ki sem jih kupila v eni od nizkocenovnih trgovin (Lidl ali Hofer) ob akciji.
Voščenke na pogled delujejo pošteno intenzivnih barv, z vodo pa jih razliješ v nežen pastelen preliv. Luštno :) Da le ne bi bilo vse tako nežno, sem z akrilnimi barvami in šablono dodala nekaj vzorcev. V prvem koraku so nastali vzorci s krogci. Da ne bi barve brisala s šablon, pa sem jo samo obrnila in naredila še negativni odtis šablone na list.
Čez pa nekaj gessa, vanj relief z mehurčkasto štampiljko. Tudi štampiljko sem nabranega gessa očistila kar na isti podlagi.


A kaj bo iz papirja? Prepognjen in razrezan je že, samo še zložim ga in mu dodam platnice. Pa bo nastal simpatičen manjši art žurnal.

Danes me je dajala neke posebne sorte "šparovnost", tako da sem barvo, ki je ostala na čopiču za šabloniranje, brisala na malo platno, za podlago :) In ta zdaj čaka, da nanjo še kaj narišem, nalepim..


Medtem, ko so se plasti voščenk in barve sušile, pa sem imela čas zmešat testo in spečt bananine muffine. Ker sem preskušala nov recept, sem naredila samo polovično količino in so bolj nizki.
Pred fotografiranjem jih je bilo na krožniku več, tako da očitno bodo za pojest :)


Today I've been playing with a sheet of watercolor paper and different brands of child's crayons. Combined with some acrylics, gesso and stamps gave quite a nice result. Paper will be used for making an art journal. 
All the excess paint went straight to small canvas for a background. Have to paint or glue something on. 
While layers of paint have been drying, I had enough time to make banana muffins.

10 komentarjev:

  1. Pa si rekla eno o "šparovnosti", da se spomnimo na to lastnost. Izdelek je zanimiv.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, zanimivo in zelo zelo kreativno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiv dan si imela :) Vidim, da ti je "packanje" uspelo. Pa tudi pecivo, ki je takoj nekam zginilo :)
    Imej lepo nedeljo!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro dene takšno mešanje barv in materialov. Sicer razumela nisem čisto vsega, ker nisem v tem doma, ampak sploh ni pomembno, glavno da si uživala in to se kar čuti s tvojih besed. Mufin pa je še samo en kaj, potem so že bili dobri.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo zanimivo prepletanje barv. Verjetno te je v veselje gledat, ko "padeš not"! LP:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi meni vsi izrazi in postopki niso čisto domači, ugotovila pa sem, da si se imela lepo. Naj bo takšna tudi nedelja!

    OdgovoriIzbriši
  7. Wooho! Amosove se bolje razvodne ako ih nanosiš bojajući tako da pigment prekriva podlogu - držati ih ukoso ili vodoravno u odnosu na papir/canvas, ne držati kao olovku da ostaju crte.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lepe barve!! Še dobro, da si se navzela gorenjskega navdiha!! Vidi se, da si uživala!

    OdgovoriIzbriši
  9. iii kake lepe barve
    ma ce bi bla jaz kje v blizini se tistega mufna me bi uspela slikat ko si ga ;)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...