21. nov. 2012

Mačja kronika - popoldansko dremanje

Tina me je spomnila, da že dolgo nisem pokazala naših dveh kosmatih.. ampak popoldan onadva res nista za žur, spita. Zvečer sta pa preveč za žur in se ju ne da fotografirat. Pravzaprav bi ju bilo kar težko ujet v neki razstavni pozi.

Miki je pravi mačji gospod, z dlako vred ga je pri enem letu starosti dobrih 6 kg. Ve, da je lep, res :) Vsaj glede na gosposko vedenje. Včasih pa se le spozabi in nori okoli, se igra, poskakuje. No, vsaj večer, ko bi šli mi spat, se začne norenje, ko en drugega podita okoli. Ne predstavljam si več, da bi imeli samo enega.
Nani je prava mala razbojnica. Vsakič, ko kje začne kaj šumet, se podirat, vemo, da je ona zraven. Najraje si za igračo kaj sposodi iz kante za smeti ali pa pri meni pospravi poličke, ki jih doseže. Cela zgaga. Ampak taka simpatična zgaga.
Ko se zvečer umirita, zdaj ko je bolj hladno, spita na moji strani postelje, kar sploh ni zabavno. Vsakič, ko se ponoči hočem obrnit, se spomnim nanju in se zbudim. Da preverim, kam lahko prestavim noge. Kot bi imela otroka v postelji. 
Zadnjih nekaj dni, ko tudi dneve preživljam v postelji, mi delata družbo in dopoldneve prespita poleg mene. To pa paše :)

Takole si počitek popoldan privošči Miki:


Za Nani sem izdelala blazino, na kateri spi le takrat, ko je preko nje razgrnjena moja vrečka za kosilo, ki je postala vrečka za pletenje. Vsaj dokler ni postala obvezen dodatek mačkine blazine. Ne vem, v čem bom zdaj štrikarijo okoli nosila..


9 komentarjev:

  1. :) kako lepo. Kakšna uživača!
    Čudovite voščilnice in čimprej se pozdravi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Srčkana sta:) Ponoči imam pa tudi jaz iste probleme s premikanjem nog:))

    OdgovoriIzbriši
  3. kjut .. štrikarijo pa v novo vrečko, dokler bo res samo tvoja .. pol pa v tretjo, četrto in tko naprej

    OdgovoriIzbriši
  4. Sta pa frajerja, res! Za štrikarijo boš pa novo vrečko zašila, a ne. Mačkici že ne smeš vzeti njene 'ninice' :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ni kaj, našla sta si svoj prostor pod soncem in to med ljudmi, ki ju imajo zelo radi in sta prava srečneža. Ti pa se le pozdravi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Da nista hodila k tebi spat, ker sta že vedela, da boš zbolela? Vrečko za štrikanje boš pa novo sešila, kaj pa druzga ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. joj kako sem ti fouš, ker jaz ne smem met muckov v stanovanju :( fant ne pusti ... tako sta cortka! res verjamem, kako ti znata polepšati dan. LP

    OdgovoriIzbriši
  8. Mačka že ve, v kateri cunjici je najbojša energija... Naš maček je pa ves dan zunaj na obhodih, tudi takrat, ko je -5 stopinj, zato pa mirno spi ponoči... res pa je, da ponoči domuje v moji šivalnici in priključeni kopalnici, da mi ne pride mijavkat pred vrata spalnice ob petih zjutraj.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...