27. apr. 2011

Nakupovalka

Pred časom sem na spletnih licitacijah za Zavetišče Horjul kupila belo nakupovalko za večkratno uporabo. Pa je postala grda, malce umazana, razparana. Tako je bil čas, da si naredim novo. Na drugih blogih sem jih gledala že velikokrat, si v mislih beležila ideje, kakšna mora bit.. pa tale današnja ni nič od tega. :)
Začela sem z roza plastjo in nameravala z njo tudi zaključiti. Potem pa se mi je zdel material malo pretanek in sem se lotila iskanja blaga za podlogo. V končni fazi pa bo roza očitno na notranji strani, zunanja pa bo tale pisana. Čeprav je zašita tako, da jo lahko obračam.
Kroj sem našla na strani Burda style, lahko pa ga najdete tudi direktno pri avtorici. Moja nakupovalka ima le za nekaj cm podaljšan spodnji del. Vedno bolj pa premišljujem, da bi tudi ročajema prav prišlo nekaj cm več. No, za čez ramo nosit. Če jo nosim v roki, pa je ravno prav dolga.



V enega od šivov sem všila še trak s karabinom, na katerega lahko pripnem drobižnico ali pa ključe, da ju hitreje najdem. Zdaj le razmišljam, da bi mogoče lahko tudi drobižnico izdelala iz istega materiala, da bi pasala zraven :)


I needed a new shopping bag as my old one was falling apart. At first I wanted to make it out of one layer of pink fabric, but it seemed a bit too light. After finding this lovely patterned fabric I decided to make it reversible and I believe I'm going to wear it like here on these photos, patterned side out. 
I've added a strap to clip a coin purse or keys on. 
Now I'm thinking I might need a new coin purse also, from the same fabric.. to match perfectly :)

24 komentarjev:

  1. waaaw sploh ne najdem pravih besed... čudovita je!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je pa prav ta krajši ročaj super! Moja Knjigožerka ima bistveno daljšega in če je ne nosim "čez ramo/čez glavo" mi opleta vsepovsod :)

    Resnično všečen kroj! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Uhh, Andreja, zdaj si mi pa dala idejo :) Nakupovalka, ki jo lahko nosiš kot poštarko. Jaa.. moram prec narisat, preden pozabim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sonja, tole je super!

    Vidim, da si eko-bejba :-)
    Včeraj je nekdo v trgovini na blagajni, ravno pred menoj, prosil za ta' malo vrečko in so mu prijazno povedali, da jih ne delijo več. Skrajni čas!, tiste vrečkice so bile grda razvada (pa sem jih tudi jaz kdaj vzela, da se ne delam svetnico :-) in nato s pridom porabila za pasje iztrebke).
    Nakupovalka, kot si jo naredila ti, je lahko mnogo več kot le štacunska vreča, a komaj čakam, da lepe nove tekstilne vrečke in stare dobre košare iztrebijo plastične vrečke vseh velikosti.

    OdgovoriIzbriši
  5. Eh, ja.. dokler jih uradno ne prepovedo, s kakim zakonom, ne bo konca. Prav uživam na dopustu, ko na Korziki ni vrečk. Razen povsod enake z motivom otoka, ki zdržijo par let prenašanja vse sorte krame in nakupov.
    Je pa res, da me zdaj nihče več čudno ne gleda, ko iz torbice vlačim svojo "neplastično" vrečko :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nakupovalka, da boš še lažje zapravljala :) Čudovita je!
    To, da marsikje nimajo več tistih vrečk pri blagajni, tudi jaz pozdravljam. Čeprav mi je kdaj prav prišla, ko sem svojo nakupovalko pozabila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Krasno si sešila tole nakupovalko. Ideja z karabinom je odlična (vsaj pri meni so ponavadi ključi čisto nekje na dnu). Če boš pokazala še kaj variant, me boš prepričala, da moram zopet malo šivat!

    OdgovoriIzbriši
  8. Oh, kako je lijepo znati šivati...nadam se da će u nakopovalki (uh, ne znam hrvatsku riječ za pojam - bile bi 3 riječi...torba za kupovanje...)biti knjiga, boja...:)

    OdgovoriIzbriši
  9. O tale torbica bo pa služila namenu;) pa še lepih barv je. Taka poletna,ampak jaz bi jo imela za fensi šmensi, ker mi je tuk všeč.

    OdgovoriIzbriši
  10. Super nakupovalka, res mi je všeč, mogoče tudi zato ker je v mojih barvah :)). Sama že nekaj časa uporabljam takšne in drgačne trajne nakupovalne vreče, resnično se izogibam plastičnih vrečk, zato sem pa morala zadnjič ponjo ekstra, ker nisem imela nobene, da bi vanjo dala Velikonočno potico, ker se drugače hitro izsuši :)).

    OdgovoriIzbriši
  11. Super je! Ali ni fino, ko si vedno znova ponosen, ko na blagajni potegneš iz torbice unikatno nakupovalno vrečko ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. zelo veščen kroj in lepo izdelano...hvala za link, nikoli ne veš, kdaj prid prav :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala vsem :) Je lepe barve, a ne :) Čeprav sem mislila, da so tole bolj moje barve, da bi ostale bolj resne tone :) Saj so mi natur tudi všeč, ampak no.. tole sem pa jaz.
    @ Klavdija, če le komu pride prav, se mi zdi prav objavit tudi link :) Saj mi ne bi bil problem sami narisat kroja, imam dovolj šiviljske kilometrine.. ampak zakaj bi se učila na svojih napakah :) Saj boš pokazala, a ne? :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Res hvala za link. Krasna je. Barve sicer niso moje, so pa zelo všečne.

    OdgovoriIzbriši
  15. Si jo tako lepo naredila, da ni samo nakupovalka, ampak prav fajn dodatek k poletnim oblačilom.

    OdgovoriIzbriši
  16. Super nakupovalka. se mi zdi, da je zelo prostorna in boš lahko vanjo dala cel kup stvari.

    Tudi sama ne maram plastičnih vrečk, še najbolj mi gredo na živce tiste pri sadju in zelenjavi. Tisto je res čista potrata.

    OdgovoriIzbriši
  17. uh, lepa, dobro skombinirana in veleuporabna. za po mestu hodit, saj veš, takrat, ko moraš po to in ono in stopeto in v knjižnico in lekarno in... za vse dovolj prostora, imam občutek :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Všeč mi je, zelo, čeprav nisem ravno nora na roza mi je blago čudovito, in kroj je super.

    OdgovoriIzbriši
  19. Mojca je super povzela moje plane z nakupovalko :) Točno tako jo vidim tudi jaz :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Such a nice bag, too nice for a shopping bag! ;-D

    OdgovoriIzbriši
  21. Tale torbica je skoraj prelepa samo za v trgovino. Podobno kot mojca jo bolj vidim na poletnih sprehodih po mestu z mnogo opravki, pri čemer ob vsakem kaj "pade" v torbo. Veliko prijetnih nakupov z novo torbo ti želim :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Super je! Ravno prav pisana in krasnih barv. Definitivno rabi še drobižnico. :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Krasna nakupovalka in res so nam bile plastične vrečke samo za razvado. Tiste Merkatorjeve ali DM -jeve so pa trde in nepraktične - tale tvoja je super - lepa in prijetna na otip, pa še pralna.
    Drobižnica se ji bo res podala :)

    OdgovoriIzbriši
  24. krasna, krasna...
    morda se pa lotim česa podobnega, samo res malo daljše naramnice bi moja potrebovala...

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...