5. mar. 2009

Gorjuss s pismom

Ob gori nalog, ki jih hči vsak dan prinese iz šole, mi ostane veliko časa za barvanje in sestavljanje. Ponavadi na začetku sedim poleg nje, rišem, barvam, pišem... karkoli, samo da si predstavlja, kar ji v šoli niso uspeli razložiti. Hecno, da je moje sicer nadarjeno dete pri matematiki tako nedojemljivo. Ne gre in ne gre. Poštevanke kot kaže nikoli ne bo znala. Smo se zdaj že vsi sprijaznili, da si je ne bo zapomnila. Pesmico pa se nauči skoraj v trenutku.
Zaradi komentarjev, v katerih me tolažite, da že bo .. še tale informacija. Po testiranjih ima dete diagnosticirane specifične učne težave z izrazitimi motnjami na področju matematike (včasih se je paketu težav pri vseh predmetih reklo disleksija), zaradi česar ne bo nikoli dojemala matematike kot ostali otroci. In s tem živimo. Stanja na rešijo navadne inštrukcije ali dodatna vaja. Tako pač je. Učenje pesmic gre po drugih kanalih kot poštevanka :) Še vedno pa je moj otrok in jo imam najraje na svetu :) Čeprav je bolj naporno in imam kak dan občutek, da mi je nekdo ukradel moje življenje.
Po prvih razlagah ponavadi začnem krožit po stanovanju, danes pa sem kar sedela. Ne, nisem delala nalog namesto nje, sestavila sem tole čestitko :)
Deklica je pobarvana z distresserji. Za senčenje papirjev pa sem uporabila pigmentne blazinice Color Box. Nekaj kompletkov sem kupila pred prvo uporabo distresserjev in jih po nekaj mesecih danes prvič odprla. Vzorčasti papirji so iz enega od kompletov Basic Grey. Ga skoraj ne najdeš, ki mi ne bi bil všeč.
Še nekaj rožic, polovičnih perlic, pa perla in gumbek in je čestitka zaključena.



Uporabljeno:
Štampiljke: Sugar Nellie Gorjuss, dot flourish
Papir: rdeča osnova iz domačih zalog, vzorčasti papirji Basic Grey
Barve: distresserji, colorBox
Dodatki: polovične perle, papirne rože, gumb, trak, čipka
Lepilo: dvostransko lepilo Aero, Glossy Accents
Orodja: Fiskars rezalnik papirja, ScorPal, RoundItAll, štanca Retro Flower

17 komentarjev:

  1. Čudovita je! Te deklice so krasotičke! No, pa pirčki so fascinantni ... in celota je kot vedno, izjemna. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Še ena lepotička izpod tvojih rok. Vedno si rečem, ko bom odrasla bom talentirana kot Sonja! :) Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši
  3. zelno-rdeča...pri meni dobitna kombinacija:)...in deklice so tudi meni vsak dan bolj všeč...saj ne more biti drugače, ob tako lepih čestitkah

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim, da ti delaš super reklamo za gorjussice, bi ti morali plačat izdelovalci štempiljk. Nastala je super lepa čestitke v tvojem stilu. Kar se pa tamale tiče mislim, da bo bolje , ko učitelji dojamejo problem, ona bo že dobro spelala- verjemi mi, mi je vse znano in preživeto, Nismo vsi za vse in nikoli ne bomo.

    OdgovoriIzbriši
  5. O ja, definitivno so tele pupike nekaj najlepšega, kar sem videla od štampiljk. Še posebej na tvojih voščilnicah. Super dodelano. Prav paše se prit malo spočit na tvoj blog, bom kar obsedela :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Spet ena lepotička izpod tvojih rok.

    OdgovoriIzbriši
  7. Od tega cukra lahko pa še sladkorno dobiš. :) Leeeepa!
    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zopet si nas razveselila z eno lepotičko. Bela čipka prav lepo paše zraven. Inona vijugica s pikicami je pika na I :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Kar 100% podprem Alenkin komentar.

    Poštevanka pa.....brez panike.
    Pri nas drugi hčeri tudi ni šlo. Po treh mesecih obupa, sem se odločila, da jo dam na inštrukcije iz poštevanke. Samo to. Gospa jo je na trdo držala in kmalu se je začelo odpirati.

    OdgovoriIzbriši
  10. Veš kaj, če je hči podedovala kaj talenta po mami, te zanjo nima kaj skrbeti!! Nismo vsi za vse!! Bo že dojela, da se mora tud poštevanko naučit tko kot pesmico!

    PS
    Dobro si izkoristila čas med mentoriranjem!

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala vsem za komentarje :)
    Moni, ti si že talentirana.. ampak kot Moni. Ostani taka, kot si :)
    Za vse, ki komentirate še moje jamranje glede hčere, pa sem dodala še malce razlage v post. Sem pozabila, da me berete tudi take, ki ne poznate ozadja.

    OdgovoriIzbriši
  12. VSE čestitke na tem blogu so čudovite, kakšna pa še posebej sede na srce. Tale je ena izmed njih. Glede na to, da med hčerino nalogo nastajajo takele umetnine - ja ni čisto za vse slabo, da ima kakšno težavco. Ampak bo speljala, prerasla, ugotovila kako naj se loti - vsak pa ima polno močnih področij in ta so pomembna.

    OdgovoriIzbriši
  13. ooo, čestitka je prečudovita. barve, ki si jih skombinirala, so krasne. vedno narediš take umetnine, kapo dol pred petyo!!

    drugače pa nič sekirat zaradi tamale. hvalabogu so ti časi, da se otrokom s specifičnimi učnimi težavami toliko posveča, čeprav sem mnenja, da še vedno premalo.
    tudi v študijskem programu vidim, da se velikooo več ukvarjamo s tovrstnimi težavami, ker je teh otrok veliko. učim fantka, ki ima disleksijo in poskušava na vse načine. volje ne izgubiva :))) to je važno.

    OdgovoriIzbriši
  14. Sonja, well done!!!
    Glede tvoje pupe, ti pa povem, da so tudi otroci s takimi težavami v življenju zelo uspešni, sama sem se že kar nekajkrat srečala z otroki s takimi in podobnimi težavami. Je pa res, da niso vsi učitelji taki, da bi razumeli, da obstajajo tudi drugačni otroci in ne samo perle...Žal je tako! Čeprav bi bilo bolje da jih sploh ne bi bilo, takih učiteljev mislim!

    OdgovoriIzbriši
  15. Tudi meni matematika ni nikoli šla, še dandanes mi je včasih težko razumeti kakšne matematične stvari, ki so ostalim otroško lahke. Tudi sama se spomnim besedila pesmic, ki sem jih prepevala, ko sem bila stara 5 let. :)Nismo vsi za vse in sem pač razvila talente v drugih stvareh.

    Tvoja čestitka je čudovita!

    OdgovoriIzbriši
  16. Jaz glede tvoje srčice (zlata punčka je, tako pridno je delala stekleničke :) ) samo držim pesti, da sa najdejo učitelji, ki jim za take ne bo vseeno, pa čeprav to pomeni druga šola.

    Gorjussice so neverjetne, nadlepe.

    Tudi tebe je bilo lepo videti :*

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja...sigurno znaš, ali, da se podsjetiš: Albert Ajnštajn, Tomas Alva Edison, Leonardo da Vinči, Pablo Picasso, Volt Dizni, Agata Kristi, Džon Lenon itd. - svi su imali disleksiju....
    Ima li umjetnički dar na mamu?
    Radovedna

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...