30. nov. 2008

Das angelček

Zadnje čase me je čestitkarstvo pošteno držalo.. zdaj pa počasi na vrsto prihajajo tudi drugi materiali. Včeraj sem na hitro izdelala angelčka iz das mase.
Na oblekici ima vzorec klekljane čipke, ki pa mi ni najbolje uspel. Prav tako so me presenetile razpoke na posušenem izdelku. Se vidi, da sem delala z maso, ki je ne poznam, saj sem prvič uporabila Lumpi maso za oblikovanje. Danes sem deklico le še na hitro premazala z zlato barvo, ki pa je v mesecih, odkar sem jo nazadnje uporabljala, postala neuporabna. Tudi razmešati se je ni dalo več lepo. Bo treba pobrskat po omarah, če imam še kakšno drugo zlato barvo, ali pa iti v nakup.
Prav gotovo bo treba poskus ponoviti :) le da z znano maso in uporabno barvo :)


Pa še nekaj starejših izdelkov iz das mase:

Skodelici iz rjave in bele das mase z odtisom čipke. Postali sta svečnika za čajni svečki.

Dva valentinova srčka, prav tako iz mase, v katero je odtisnjena čipka:


Slika muckov, ki smo jih naredile na srečanju v Prečni, po vzorcu čudovitih slikic, ki jih dela Vixi. V resnici tale moja niti do kolen ne seže njenim :) jo je bilo pa vseeno luštno delat in še zdaj krasi steno v predsobi pri meni doma.


Krožniček iz das mase, v katero je odtisnjen trtin list. Žal krožniček ni bil dovolj močen, da bi prenesel nekaj napadov muc :) ampak saj lahko naredim še kakšnega.



Za konec pa še fotografija slike iz Eberhardtove mase za oblikovanje. Tudi tu sem imela zaradi nepoznavanja mase nekaj težav. Slika iz mase je pritrjena na podlago iz vezane plošče z razpokami, ki sem jih poudarila s patino. Slikica je bila izdelana za češnjev swap.

6 komentarjev:

  1. Vse zelo krasno! Sploh mačkončka se mi zelo dopadeta!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super krasno dasanje! Krasne srčkaste čipke, mačkona, pa posodica..., češnja me pa spominja na sadna drevesa Matjaža Sokača, si ji pa dala lepo razpokajoče ozadje :)
    Super, res!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čudoviti das izdelki. Angelček je prav luškan.

    Lp, Nataša.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prve štiri so mi še posebej krasne, take naravne barve. Mačke so pa sploh kjut, čeprav jih že nekaj let poznam iz tujih strani in oblikovalk-pa so še vedno atraktivne:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako lepo drevesce s češnjami, pa tudi ostali izdelki so prečudoviti. Si pa res spretna na vseh področjih.

    OdgovoriIzbriši
  6. Me strašno veseli, da ne boš pozabila na ostale materijale :)

    Gabi, povej mi prosim kje najdem mačke. Meni so bile inspiracija neke majčke in podstavki za šalčke s podobnimi mačkami, pa jih ne najdem nikjer več. Sem jih iskala ker vem da so bili zraven še psi.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...