21. jun. 2009

Zadeta od vonjav

Danes naj bi bil šiviljski dan. Že dalj časa po omari prekladam kos rjavega tankega bombaža z izgledom prešitega jeansa. Ponavadi, ko blago prinesem domov, ga vedno takoj operem, potem pa pač čaka. Na navdih, čas, pravo sezono.. Ko sem pred dnevi kos vzela iz omare, mi je tako noro dobro dišal, da bi ga raje kar vonjala, kot pa rezala. Nikakor se ne morem spomnit, kateri mehčalec bi to bil, ampak diiiišiiiiiiii. Kot mi včasih kak moški parfum zadiši, da bi šla kar za tistim, ki ga nosi :) .. Še celo v fimo sem odtisnila vzorec blaga, da bi ja imela kaj za zraven. Pa danes ni pravi dan, da bi tudi dokončala. Jaknica je narejena tam približno na pol.


Po kosilu je poklicala v.d. tašča in povprašala, če pridemo na vrt po ribez. Jasno, sploh ni treba dvakrat vprašat :) Vse spustim iz rok in grem... no, ne čisto takoj :)
Ribez me je pričakal že nabran, prav lepo diši, samo v lončke sem ga preložila. In zdaj čaka, da ga preberem in skuham iz njega dobro marmelado.
Potem pa se je začelo nabiranje..
Grah, ki sem ga že kar tam oluščila in se zdaj kuha, cela kuhinja diši.

Meta, ki sem jo pravkar osmukala in dala sušit v senčko, da bomo pozimi pili čaj. Noro dobro diši :)
Pa nekaj vejic sivke. Več mi jo je bilo kar škoda porezat, ko je bila pa polna čebelic.
Med nabiranjem sem pobrala še nekaj jagod, malin. Jagode, ki večkrat v letu rodijo, so začele v drugo cvetet. Še celo beluši kar poganjajo, čeprav sem mislila, da je njihov čas mimo.

Potem pa napad na grede :)

Sveža solata in rukola, pa peteršilj, blitva, še zadnja rabarbara, čebula in mlad česen. Pa krompir.. Kuhinja našega blokovskega stanovanja v mestu, kjer sem vse to odložila, prav lepo diši po sveži zelenjavi.

S šivanjem jasno danes ne bo več nič. Bo kdaj drugič. Raje se bom lotila pospravljanja, blanširanja, rezanja, vlaganja.. da bo za pozimi.

Saj vem, da bi vse to lahko kupila tudi kasneje na tržnici, mogoče bi lepše izgledalo .. ampak za vse tole vem, od kod je. Vem, da je neka prijazna ženica v te pridelke vložila veliko časa in ljubezni do dela na vrtu. Zato nikoli ne rečem ne, ko kaj ponudi. Ne glede na to, da polne vrečke doma pomenijo kar nekaj dela.
Grem naprej pospravljat :)

4 komentarji:

  1. Ooooo, si pa res pridna!
    Ja, je fino, ko imaš pozimi (če seveda počaka do zime :-P ) kaj vzeti....
    Pa vidim, da nisem edina, ki ima tako prijazno v.d. taščo :)))))))))
    Sem pa tudi jaz imela včeraj dan za vkuhavanje - pravzaprav večer... sem naredila melisin sirup in nekaj kozarčkov višnjeve marmelade...

    OdgovoriIzbriši
  2. Smo že tri, ki imajo radodarne tašče. Ampak meni je moja kar del vrta odstopila. Tako imam zdaj dva. :)
    Sem pa že naredila ribezov/jagodni džem in včeraj nekaj češnjevih kompotov.

    OdgovoriIzbriši
  3. Njami, vse tako lepo zgleda in z domačega vrta je tako najboljše.

    Na tržnici imajo večkrat kupljeno v kaki veletržnici, tako moraš biti dandanes že previden.

    moi

    OdgovoriIzbriši
  4. Imaš pa res zlato taščo! Šparaj jo;)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...