5. sep. 2009

Nakitkanje z oljnimi barvami :)


Že lep čas na tujih blogih in v trgovinicah opazujem uhane ali obeske, pri katerih piše, da so izdelani v tehniki "Etching" Louise Fischer Cozzi. Njeno stran si je prav gotovo vredno ogledat, prihodnje leto pa bo imela delavnico v Italiji.
Izdelki so mi bili dovolj všeč, da sem šla malo "poguglat", če slučajno kje obstajajo kakšna navodila. Podpiram avtorje knjig, navodil in videov kolikor se da, žal pa moj proračun ne prenese nove knjige ali videa vsakič, ko bi rada preskusila novo tehniko :( Nekaj o tehniki je napisala Maja na svojem blogu še v času, ko so mene držale čestitke, natančnejša navodila pa sem našla na blogu L'igloo de Miss Pingu. Še dobro, da obstajajo prevajalniki :) Moja dopustniška francoščina ne zadošča za razumevanje navodil :)
Vseeno pa sem morala po nakupih, saj doma nisem imela oljnih barv. Na poti v trgovino sem še razmišljala, katero barvo ali dve kupit, na srečo pa imajo na policah tudi začetniške komplete. Cel komplet malih tubic me je stal približno toliko, kot bi me dve posamezni barvi. Že ob prvem poskusu tehnike se je odločitev za komplet in s tem večji razpon barv, izkazala za dobro, saj prvotno izbrani barvi nista dali dovolj intenzivnega vzorca.
Uhani so zaradi tanke plasti transparentne mase veliko bolj prosojni kot zgleda na sliki. Obesek pa sem dodatno ojačala še z eno plastjo, ki sem jo na prvo, že spečeno, prilepila s tekočim Fimo polijem. Obesek je velik malo manj kot 4 cm.



14 komentarjev:

  1. O svetovno!!!
    Tole pa pridem tudi jaz po inštukcije k tebi.
    Al pa ti prineseš učno uro k meni. Enkrat :) ko me spet poli zagrabi.

    Krasni so, v kolikor se jih kdaj naveličaš, se že zdaj grebem zanje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Halo?!?! Kaj vse še ne boš odkrila in preizkusila pri nakitu? :) Seveda je tudi ta tehnika pri tebi lepo izpadla in sto izdelki zelo lepi!

    OdgovoriIzbriši
  3. FENOMENALNO ti je uspelo! Meni ni! Se mi je barva odluščila s podlage, ko sem podrgnila z bombažno krpico, kar pa nisem želela. Zanimivo mi je bilo to, da pri vseh drugih poli odtenkih olja dobro primejo, pri transparentu pa ne, Sem ugotovila, da zato, ker je transparentna daleč najbolj gladka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Moram biti iskrena in priznati, da ti napreduješ s svetlobno hitrostjo. Kar mi je pri tebi všeč pa je tudi to, da skoraj vedno narediš parure! Res si pridna!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sandra, počasi bom tele zadnje izdelke poskusila v promet spravit :) Ne, ker mi ne bi bili všeč, sploh tile so super, ampak ker enostavno vsega ne morem ponosit :) Tako da ne vem, če bo kaj ostalo.. pridi na kofi, al pa jaz pridem, pa hitro ene zate narediva :)
    Maja, hvala.. sem še drug odtis poskusila, je v pečici. Mogoče pa je ključ v tem, da sem jaz delala po prirejeni verziji, ti pa po original videu :) Verjamem, da bo naslednjič tudi tebi uspelo. Kot ti vse.
    Jana, hvala :) Saj ne vem, je tole parure ali demi-parure :) Take rada nosim in take delam :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lep komplet in res vse pohvale, saj si prava mojstrica tega fima.

    OdgovoriIzbriši
  7. Res ti rata vse in to super. Bravo!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz samo gledam in te občudujem. Čestitke za pogum, da se spopadaš z vedno novimi tehnikami.

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ti je ratalo!

    Tole je tudi na mojem seznamu 'enkrat moram probat'. Seveda pa moram it prej kam v civilizacijo, da kupim oljne barve.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, sveta pogalaka, kaka tehnika pa to je??? Bo treba it malo raziskovat, ne.
    Lepo je ful!!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Wahou, it's very nice ! i'm glad to see what you did using my tutorial. You're work is beautiful ;-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Če sem dobro razumela, se transfer naredi z laserskim tiskalnikom, ki nekako ustvari jedkano površino na fimu.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...