1. avg. 2009

Dopustniško kvačkanje

Že pred časom se je na otočku začela manija kvačkanih ogrlic, navadnih, pisanih, vzorčastih.. Vseh sort. Takoj na začetku sem enkrat neuspešno poskušala začeti in obupala, ker sem imela premalo informacij, kako se zadeve sploh lotiti. Pa vztrajnosti tudi :) Ko so vse kvačkale, pa se meni ni zdelo več zanimivo, priznam. Od takrat sem se uspešno držala nazaj, nekaj kvačkank nasvapkala, zamenjala, dobila kot darilo.

Še sama ne vem, kaj me je zagrabilo letos pred odhodom na morski dopust, da sem v torbo poleg ostalega porinila še vrečko s perlicami. Zraven pa dodala še kvačkanec in čisto novo kvačko ter mlinček za nabiranje perlic. Ker ogrlic kvačkat jaz vendarle ne znam :) Kot kaže pa sem ob uspešnem izogibanju prikazom kvačkanja le ujela nekaj pomembnih navodil (vedno na levo stran perlice iz prejšnje vrstice, vedno enako število v vrsti..), da sem bila tokrat uspešna :)

Med vožnjo proti Korziki in prve dni dopusta sem nakvačkala en kup malih rožic iz različnih kvačkancev za na čestitke. Potem pa se naveličala in eno dopoldne stresla perlice v mlinček, jih še pred kosilom nabrala na kvačkanec.. do večera pa je bila ogrlica že narejena, saj so perlice malce večje. Tisto popoldne je zame plaža odpadla. Zleknila sem se v udoben polležalnik s kvačko v roki in uživala v senčki, vetru.. Do konca dopusta sem se jezila sama nase, da nisem s seboj prinesla več perlic. Tam na Korziki žal nisem našla nobene trgovine, po tihem me je mikalo, da bi kupila kar katero od izdelanih ogrlic z več nizi perl :)) Ampak to bi bil presneto drag šport, če bi nadaljevala s tako brzino :)
Perlice so neenakomerne velikosti, lepo svetleče, čudovite perlasto drap barve.. komaj čakam, da ogrlico nadenem. Šele danes sem namreč prilepila kapice na konca.


Druge sem se lotila na drugem, gorskem dopustu in jo delala vsak dan malo, ko si je bilo treba odpočit od potepanja. Perle različnih barv so bile že namešane v škatlicah, so pa manjše od prvih in je šlo zato malo počasneje. Že vem, kam vse bo tale pasala :) V živo ni tako zelo temna.


Tretja kvačkanka je večinoma nastala med dopustom, dokončala pa sem jo danes doma. Zanjo sem v mlinček vrgla perlice iz treh škatlic in jih neurejeno nanizala na nitko. Zmešane so perlice turkizne, bele in mlečno prosojne barve. Tale bo nosila obesek, samo še narest ga moram :) ampak že zdaj tako lepo paše k tisti palačinki od zadnjič..


Kvačkane ogrlice so mi bile vedno bolj všeč z dodanimi obeski, same po sebi so mi bolj "stara-mama-stil". Tudi moj v.d. me je vprašal, če res mislim tole nosit :) Jaa, s kakšnim dodatkom, zakaj pa ne :)
Tudi kvačkat jih nameravam še, saj kvačkanje super pomirja. Zdaj si kar ne predstavljam, da bi se kam daleč peljala z avtom, kot sopotnik, in ne bi v roki držala kvačke :)

Imam pa vprašanje za vas.. na temo lepljenja delčkov nakita iz različnih materialov.
Pri fimo nakitu sem dostikrat lepila kovinske dele na fimo s sekundnim lepilom. Potem pa sem zadnjič preverila informacijo, da sčasoma popusti.. in na svoje presenečenje ugotovila, da ob vztrajnem premikanju sestavnih delčkov res žička odstopi :(
Za lepljenje kapic na kvačkanke sem danes uporabila dvokomponentno lepilo.. po predlogu v.d.-ja.. Le kaj bi jaz brez njega, je poln idej o malce drugačnem pristopu k ustvarjanju :)) se vedno kaj novega naučim.
Vem, da v tujini lahko dobiš različna lepila za nakitkanje, pa cemente :) , bi bilo pa dobro slišati oz. prebrati kako mnenje na podlagi izkušenj. Hvala vnaprej..

6 komentarjev:

  1. A, te je le zagrabilo ;) Fajn, boš prav gotovo kaj novega pogruntala, komaj čakam. Tista rjavkasta ... kaj so dobre perlice, nore barve ... Ampak ta zadnja mi je pa najbolj všeč ... tiste mlečne perlice vmes dajo ful dober efekt.

    Jaz sem kapice zalepila kar s pištolco. Sem pazila, da nisem preveč lepila not stisnila, da potem ni ven pogledal. Pa zaenkrat dobro drži. Saj, če si predstavljam, da gre lepilna masa vmes med perlice, pa se potem strdi ... nima kaj bit narobe ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh super kvačkaš! Bravo , lepo je videti, da nisi imuna:):):)Ko znaš , pa ne moreč nehat, ane:):)Ti kar nadaljuj super ti gre. Pa še firbec me matra, kakšni obeski bodo- daj hitro pokaži.:):)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa si okužena tudi ti. Super ti gre tole od rok.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super si tole nakvačkala ... kot vidim dopust vseeno ni šel v nič ... komaj čakam nadaljevanje z okraskom ... ;o)

    OdgovoriIzbriši
  5. kok si pridna :) super so. tudi sama sem si na dopust vzela perlice... pa nisem našla časa.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...