14. avg. 2009

Ko gre dan čisto mimo planov

Že tisti prvi plan, da bom šla ob dveh domov iz službe, se ni izšel.. so ravno takrat vsi ugotovili, da je treba še kaj nujno postorit :) Potem naj bi šla do pošte, plačat hčerino počitnikovanje prihodnji teden in v trgovino. Ob odhodu iz pošte sva z voznikom, ki je parkiral na drugi strani ceste, istočasno vzvratno speljala in se na sredi srečala s pokom. Saj sem ga zagledala in se ustavila, pa on mene ni :( Avtu ni hujšega, jaz pa sem se namesto v trgovino spravila raje domov.
In tam me je na mizi pripravljen čakal poli. :)) in moja steklena plošča, pa vse orodje...
Dečva je dopoldan oblekla eno stekleničko upanja in mi zmešala ostanke, da si iz njih lahko naredim obesek :)
Le kako naj se uprem :))) Za sestavljanje polizdelkov pa ni bilo dovolj prostora :)) Sploh pa sem potrebovala nekaj, da me odvrne od razmišljanja o avtu.

Najprej sem se lotila obeska za eno ustvarjalko, ki pravi, da pride tudi kak ponečedek v kanto iskat, če povem, kdaj ga bom vrgla stran :)) Pravzaprav sem imela vzorčasto palačinko zanjo pripravljeno že dalj časa, le v končni obesek je nisem spravila. Ker pa zna pokukat tudi na moj blog kdaj pa kdaj, bom fotografijo obeska prilepila, ko ga najde :)

Ostankov palačinke kar tako res ne morem kopičit, pa sem se šla igrat.. čisto brez plana. Spodnja plast je premečkan ostanek, čez pa je položen črn poli, v katerega sem odtisnila reliefno ploščo. Izbočene dele sem pomazala s patino, ki jo res že dolgo prelagam doma. In vse skupaj zalila s Fimo lakom. Končen rezultat mi je kar všeč in si ga drugače kot na črni vrvici sploh ne predstavljam.



Pa je nekaj premečkanega polija še ostalo. Kaj bi z njim? V novo igračko z njim :)
Pred časom sem prodajalki v eni od trgovin prav važna pokazala moj novi kompletek, ki ga vsi občudujejo, pa me je razveselila s komentarjem, da je njej poli kot kak čigumi. Saj nisem vedela, bi se smejala al kaj bi :) Tokrat so iz čugumija nastali kamni.


Tik preden se je pečica segrela, sem na hitro pregnetla še nekaj polija in ga prekrila s srebrnim lističem. Že pred časom, sploh ne vem več za kateri praznik, mi jih je prinesel moj dragi, jaz pa jih niti zares preskusila še nisem. Danes je bil čas za hiter poskus, zato sem le izrezala rožice za uhane in obesek. Po peki sem vse delčke previdno dala v vodo, saj nisem vedela ali bodo lističi ostali na delčkih. Nekaj časa so se prav vztrajno držali, ravno, ko me je nehalo skrbet, pa so začeli lepo plavat po vodi :((( Hja, zato je na delčkih zdaj malo manj srebra, preostalega pa sem ujela pod lak. Tale kompletek pa res lahko na hitro sestavim in jutri že nosim :) Obesek ima na hrbtni strani že pripravljeno zankico, uhane pa le obesim na palčke.

5 komentarjev:

  1. Da vsaj ni hujšega v zvezi z nesrečo. Nakit pa kot vedno: paša za oči.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala bogu se je vse srečno končalo. Pa tudi mečkanje ti je ratalo.Lahko pa res objaviš, ko se boš hotela znebit ponečedkov. Se mi zdi, da sem najbližje:):):):)

    OdgovoriIzbriši
  3. Si me malo potolažila, ker sem bila že čist obupana, da jo je včerajšni dan zagodel samo meni ... pa zdaj vidim, da ni bilo čist tako ... tisti tvoji ponečedki pa tud mene zanima kako izgledajo ;o)

    OdgovoriIzbriši
  4. kok bodo rožice luštkan nakit :) iii,zelo lepo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Če pustimo pleh ob strani ... so kamni res vredni komentarja - super so!

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...