2. dec. 2011

Mačja hiška

Odkar imamo malo več prostora, nisem več edina v družini, ki se lotevam raznih projektov. Tako se da prav hitro za kako idejo navdušiti tudi B.
V hiši imamo mačko, ki gre le občasno ven na sprehod. En krog okoli hiške, najprej na vrvici, zdaj brez. Ker je okrogla in precej v letih, se ni za bat, da bi jo kam ucvrla.
Že od vselitve dalje pa nas obiskuje sosedov muc. Oranžen lepotec z malo daljšo dlako. Od nekdaj padam na oranžne mačke :)))) Ta pravzaprav ni bil nikoli pravi lepotec. Ko smo ga opazili, je bil precej suh, brezvoljen, umazan.. tako da kar nisi vedel, če bi se ga sploh dotaknil. Je pa ves čas iskal pozornost. Še sama ne vem, kdaj smo ga začeli hranit.. par briketkov tu, par briketkov tam.. Kmalu je to postal reden obred, tako da je hrana zanj vedno na zalogi. Zjutraj me pričaka, ko grem v službo in se pripodi, ko pridem domov.  Je že prav lepo rejen in tudi veliko bolj živahen. Hrani se je počasi pridružila krtačka zanj, saj ob česanju prav uživa. Se pa še vedno vrača domov, k sosedom. Mi smo samo postojanka za dodaten obrok in crkljanje :)
Ko se je ohladilo, je začel kihati in žal se mu stanje malo izboljša, pa spet poslabša. Ker ni naš, mu kaj dosti ne moremo pomagati. Ne moreš tujih živali vozit k veterinarju. Sploh, če so lastniki sosedje, s katerimi že tako nisi uspel vzpostaviti stika. Že odgovor na "dober dan" je redkost.
Ko se je ohladilo, smo mu najprej pripravili zavetišče v stari omarici. Kmalu pa je dobil čisto svojo hiško. Leseno, izolirano, dvignjeno od tal, dvoprostorsko, s toplo odejico :) Ideja z neta, izdelava B..

Pa niti naš maček ni :))))

17 komentarjev:

  1. :) :) Čist tebi podobno :) Super !

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim, da je zdaj že vaš:)!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hja, tako se začne. :)) Revček bogi, upam, da se kmalu pocajta in da mu bo hiška dobro služila. :) Mogoče bi mu kakšen frontline za vrat stisnla na hitro, da se vsaj zunanjih zajedavcev reši, če mu lastniki nič boljšega ne nudijo. Oranžnega pa še nimam, bi ga pa imela. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Če bi bilo po moje, bi ga kar not odpeljala (bolj spustila, ker sam not rine), ga skopala, mu porezala vozle na repu... ostalo smo razčesali, tega ne morem. Ampak potem bi bil pa že kičasto lep :)
    Viš, na Frontline pa nisem pomislila. Bom šla iskat. Ima sicer neko ovratnico, ampak dvomim, da kaj koristi.

    OdgovoriIzbriši
  5. temu se res reče že kar vaš maček. simpatična hiška :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Saj ni važno čigav je, vse mucke si zaslužijo najboljšo oskrbo. No, vem kako je... In vem da od sosedov verjetno tega ne boš slišala, zato HVALA, da skrbiš zanj. Kakšen Frontline mu ne bi škodil, pa kakšna tabletka proti notranjim zajedavcem tudi ne - slednjo sem kupila pred kratkim in dala zanjo samo 0,35 €. Škodilo mu ne bo. ;)

    P.S.: Sedaj je že en mesec odkar se je k nam pritepla mlada oranžna mačkica. Lahko si jo ogledaš na mojem blogu, ko že padaš na 'Garfield' modele. =D

    OdgovoriIzbriši
  7. Znaš, mogla bi se uhvatiti i (kreativnog) pisanja...priča je tako dobra :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako lepooo in res pohvalno. Misliš, da bi sosed opazil, če bi postal čisto vaš? Kaj pa vaša dama v letih pravi na to? Je zagreta za mlajše? ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala vsem za komentarje :)
    @ nihrida, vaša oranžna mačkica je pravi cuker, čeprav ima žalostne učke :)
    @ Lena, mogoče pa kdaj, ko se vsega ostalega naveličam :)
    @ Maja, zdaj vedo, da hodi k nam .. nam je ena druga soseda prinesla domača jajčka in se malo pozanimala, čigava je hiška in posodica za hrano. Ona večkrat klepeta z lastniki. Naša dama samo piha in grozi.. on se je najprej hotel sprijateljit, zdaj jo ignorira :) hecna sta..

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepooo... sem prepričana, da Miklavž in Božiček in Dedek Mraz vse to vidijo :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Občudujem te in sem vesela za takšne ljudi kot si ti.

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako lepo, da ste tako poskrbeli za muca. Po mojem je samo vprašanje časa, kdaj bo ostal pri vas. Tudi k nam sta se pred leti dve muci priselili od sosedov.

    OdgovoriIzbriši
  13. Glede na to kako ga crkljate je po mojem že kar vaš♥

    OdgovoriIzbriši
  14. Midva sva jim tudi naredila, sam je najina še mal večja :))) Izolirana stene, streha, dva prostora, moj je hotel še okno vgradit, pa ga potem nisva. Muce so bile notri, ko smo imeli 4, zdaj sta še samo dve in ju je strah. Narejeno je bilo za potepuške muce, ker niso hoteli po njih ne v zavetišču, ne občina, zato so to dobile od naju, potem sva pa dve oddala, dve pa obdržala. Lahko pa bo prišla še kakšna.

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...