Prepis z Nelyine strani:
Še recept, če je komu "padel cuker" - gre hitro!
Linška torta:
200 g moke
200 gramov mletih lešnikov ali madljev, ali orehov...(jaz sem kar zmešala, v zamrzovalniku so se valjali ostanki od praznikov)
200 g margarine
2 jajci
150 g sladkorja
pol žličke mletega cimeta in /ali klinčkov (količina po želji - več daš, bolj diši:-)))
naribana limonina lupina
malo pecilnega, ščepec soli
kisla marmelada za premaz.
Na hitro zgnetemo krhko testo, damo na hladno. Razvaljamo v pomaščen tortni model (2/3 testa), premažemo z marmelado, na vrh naredimo mrežo. Pečemo pribl. 3/4 ure na 180 st.
Dober tek!
Joj, lačnaaaaa! Zgleda prav mamljivo dišeče... grem raje v posteljo :)
OdgovoriIzbrišiPorkaš no...a zdej bo pa vsak večer ena skomine delala?!!!!?...včer sm se potešila z čokolado, kuga nej pa dons na lačne oči prpopam?!
OdgovoriIzbrišiPišuka kolk dobr zgleda! Pa borovničke praviš?Njami, najmi,.....Ala Alenka dol z računalnika,:):):)to ni več zate:):)
OdgovoriIzbrišiA te je premamla kaj?? Na moji je bla slavna Suzyjina figova marmeladka,ti si pa kar borovničke gor dala, zanimivo in za sprobat ;)).
OdgovoriIzbrišiSe mi cedijo sline :) Bo za poskusit!
OdgovoriIzbrišiNjami... tole pa res odlično zgleda.
OdgovoriIzbrišimmmmmmmmmmmmm super izpeljava recepta! Bomo probali:-)
OdgovoriIzbrišiLili, zdaj sem ti pa še bolj fauš, ker za figovo marmelado bi bila skoraj pripravljena streljat:-)))
mmmmm...super izgleda a vjerujem da je isto tako ukusna...
OdgovoriIzbrišimmmm, škoda, da hujšam ;)
OdgovoriIzbrišiMadonca, zdej sem pa kr lačna ratala, kok fajn zgleda, si kar mislim, da je dobra od h.....
OdgovoriIzbrišiWow...that looks so delicious. Makes me want to start baking today.
OdgovoriIzbriši